Tom Hanks a zeneiparba is betör

Elvis Presley legendás menedzserét játszhatja a Baz Luhrmann rendezésében készülő életrajzi filmben.

A Rómeó és Júlia, a Moulin Rouge! és A nagy Gatsby ausztrál rendezőjének újabb zenés filmje a Warner Bros. stúdiónál készül, és Presley korai éveire koncentrál. A forgatókönyvet Luhrmann állandó alkotótársával, Craig Pearce-szel közösen írta.

A zenés életrajzi alkotásban fontos szerep jut Tom Parkernek, becenevén Colonel (ezredes) Tom Parkernek, annak a tehetségkutató ügynöknek, aki felfedezte az énekest. Mivel később is ő maradt Elvis egyetlen képviselője a szórakoztatóiparban, neki köszönhető emellett az is, hogy a sztárt leszerződtette az RCA Victor lemezkiadó, hogy egy sor filmmusicalben szerepelhetett, hogy jövedelmező merchandise üzleteket kötött, továbbá az olyan sikeres karrierhúzások, mint amikor két évre visszavonult, hogy utóbb még jobban felmenjen az ázsiója.

Forrás: Stephane Cardinale / Corbis via Getty Image

 

Baz Luhrmann állítólag úgy tervezi, hogy miközben Parkert egy hatalmas sztár játssza, addig a rock and roll királyának szerepére egy ismeretlen színészt szerződtet. Egyelőre még nem állnak sorba a jelentkezők, de az alkotó azt reméli, hogy Hanksszel a fedélzeten gyorsan beindul majd a projekt, és támogatást is könnyebb lesz szereznie. A forgatást az év végén szeretné kezdeni.

Tom Hankset egyébként legközelebb is egy életrajzi filmben fogjuk látni: november 22-én mutatják be az amerikai mozik az A Beautiful Day in the Neighborhood című alkotást, ami a népszerű gyerekműsor-házigazda, az Amerika kedvencének számító Fred Rogers életéről szól. Előtte még azonban hallhatjuk Hankset szinkronizálni is, június 20-án ugyanis jön a Toy Story 4.


(via Consequence of Sound)