Tom Hardynak elege lett a színészkedésből

A Venom és az Al Capone-film után nem vállal több főszerepet, inkább csak írna és rendezne.

Váratlan kijelentést tett az Esquire magazinnak az egyik legismertebb és legnépszerűbb hollywoodi színész, Tom Hardy: most, hogy már elmúlt 40 éves, elege lett a színészkedésből. Az új szuperhősfilmjét, a Venomot és az Al Capone életéről szóló Fonzót még promózni fogja, de utána új kihívásokat akar keresni. 

A brit sztár persze sokkal vaskosabban fogalmazott:

Megmásztad az Everest csúcsát. Egy csodát vittél végbe, ami végig fogja kísérni az összes többi kibaszott hegymászásodat is. Ilyenkor mit csinálsz? Újra és újra visszamész a hegyre? Vagy inkább hagyod a picsába az egészet, és keresel egy fasza tengerparti strandot? Mi vonz ebben a mesterségben? Ebben a korban már nem tudom. Nekem elég volt. Brutálisan őszinte leszek: egyszerűen csak máshogy akarom folytatni az életemet.

És hogy mit szeretne színészkedés helyett csinálni?

Producerkedni akarok. Írni, rendezni.

Amiben egyébként Tom Hardy szintén elég jó, hiszen az apjával, Chip Hardyval hozták össze a tavalyi év egyik legjobb sorozatát, a Tabut. Ehhez ráadásul saját kreatív stúdiót is gründoltak Hardy, Son & Baker néven, ahol már zajlanak a Once A Pilgrim című thriller előkészületei.

Ingyen lakhatott Tom Hardyban a vadállat

A sztár szintén az Esquire-nek beszélt arról, hogy a saját mentális problémái segítségével tudta jól eljátszani Venomot, a bizarr idegen létformát, aki legújabb filmjében fekete ruhaként szállja meg Eddie Brock újságírót, hogy aztán mindenféle kegyetlenségeket csináljon a nevében.

Venomhoz való viszonyáról így nyilatkozott Hardy:

Van egy saját etikai mércéje, de mivel egy másik bolygóról származik, ez nem olyan, mint a miénk, nem ugyanaz a felfogásunk a világról. Ki kellett dolgozni, hogy ezek ketten hogyan képesek hatékonyan együtt dolgozni. A karakterem tudatában ingyen pecózik egy szörnyeteg. Olyan lehet ez, mint amikor valaki elkap egy trópusi betegséget, és megőrül. Másfelől viszont olyan ez, mintha a színészi játékkal előhoztam volna magamból a saját mentális betegségemet. Mert hát az ilyesmiről nekem első kézből van tapasztalatom, nekem is voltak, vannak mentális problémáim, függőségeim. Szóval most baszottul jól jött, hogy ezeket fel is használhattam.

Tom Hardy itt is keményen fogalmazott, de igazat mondott- 23 éves koráig annyit ivott és drogozott, olyan felelőtlen életet élt, hogy majdnem belehalt, lényegében egy modellszerződés és Az elit alakulat című Spielberg-sorozat egyik fontos mellékszerepe húzta ki a veremből és terelte jó útra, a mai sztárstátusz felé. (via NME.com)