Tömegek követelik, hogy Johnny Depp exfeleségét írják ki az Aquaman 2-ből

Nem csillapodnak a kedélyek: 1 millió 600 ezer aláíró fölött jár az az online petíció, amit azért indítottak, hogy Amber Heard ne szerepeljen a szuperhősfilm folytatásában.

Minderre azt követően került sor, hogy november elején egy londoni bíróság hivatalosan is bántalmazónak minősítette Deppet (azaz ellene ítéltek abban a perben, amit a The Sun ellen indított, amiért azok volt neje állításaira alapozva „nőverő”-nek titulálták), akit emiatt menesztettek éppen forgó filmjéből, a Legendás állatok és megfigyelésük 3-ból (azaz a stúdió felkérte, hogy önként adja vissza a szerepet), és Mads Mikkelsennel helyettesítették.

S habár az elmúlt hónapokban a közösségi médiában elkezdett cirkulálni, hogy esetleg Amber Heard sem fog visszatérni saját közelgő szuperhősfilm-folytatásában, az Aquaman 2-ben, a színésznő november közepén bejelentette, hogy Jason Momoa oldalán, James Wan rendező keze alatt megismétli az első részben megformált szerepét a második filmben.

„Nem a fizetett közösségi médiás lejáratókampányok határozzák meg egy film castingját, mert ezeknek nincs semmi alapjuk.

Egyedül a rajongók érték el, hogy az Aquaman után az Aquaman 2. is megtörténjen. Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy jövőre elkezdjük a forgatást” – nyilatkozta a színésznő.

S habár a Warner (ugyanaz a stúdió, amelyik Deppet is menesztette) hivatalosan még nem erősítette meg sem az Aquaman 2. forgatását, sem Heard visszatérését, a rajongók igazságérzete azt diktálta, hogy online petíciót indítsanak a színésznő ellen. Felhívásukban azzal érvelnek, hogy a nyári tárgyalás során Amber Heardről is bebizonyosodott, hogy bántalmazó (ez valóban így történt, a per folyamán több tanú is Heard ellen szólalt fel, és számos offenzív cselekményét írták le), ezért ugyanúgy meneszteni kéne a filmjéből, ahogy azt Depp-pel is tették. A felháborodott rajongók a 3 millió aláírást tűzték ki célul.


(via IndieWire)