Tudtad, hogy Kylo Ren kopasz lett volna a Star Wars 8-ban?

A rajongók továbbra is gyűlölik Az utolsó Jediket. Tom Hardy tényleg rohamosztagos volt a filmben?

Lassan egy hete vetítik a mozik az év legjobban várt filmjét, Az utolsó Jediket – amihez azóta is minden nap kijön egy-két kritika, elemzés, hír, pletyka és érdekesség. Íme a legfrissebb Star Wars-hírek!

  • Izgalmas dokumentumfilm készült az idén 80 éves Alan Ladd Jr.-ról, aki a 20th Century Fox, majd a The Ladd Company elnökeként olyan kultfilmek felett bábáskodott, mint az Alien, a Star Wars, a Rendőrakadémia vagy a Rettenthetetlen (utóbbiért Oscar-díjat is kapott). A gazdag életművű, Laddie-nek becézett producerről a lánya, Amanda Ladd-Jones forgatott filmet, olyan hollywoodi sztárokat megszólaltatva benne, mint George Lucas, Ridley Scott, Sigourney Weaver, Mel Gibson és Ben Affleck. Lucas egyébként arról is beszél többek között ebben a dokuban, hogy Alan Ladd nem igazán hitt abban a '70-es évek végén, hogy a Star Wars kasszasiker lesz, benne viszont, a kockás inges, körszakállas, semmiből jött, kocsikról és disztópiákról forgató, süvölvény művészfilmesben meglátott valamit, és megszavazott 11 millió dollárt a Csillagok háborújára. (via Geektyrant)
  • Bár Az utolsó Jedik kevesebb, mint egy hét alatt összehozott egy 450,8 millió dolláros álombevételt, vagyis a nézők alapvetően szeretik, a Star Wars-rajongói fórumokon már fénykardpárbajig fajuló vitákat folytatnak a fanok arról, mennyire jó/rossz a VIII. epizód. Az atlantai Henry Walsh például már egy petíciót is kezdeményezett, amiben arra kéri a Disney fejeseit, nyilvánítsák kánonon kívülivé Az utolsó Jediket, szerinte ugyanis ez a film tönkretette a Star Wars-mítoszt. Ráadásul az eretnek rendező, Rian Johnson a franchise kulcsfiguráját, Luke Skywalkert sem ábrázolta hitelesen, ezért szerinte remake-et kéne forgatni a  8. részből, és alaposan átgondolni a Star Wars 9-et. (via Movieweb)
  • Azt már mi is megírtuk, hogy Az utolsó Jedikben Mark Hamill nemcsak az idős Luke-ot játszotta el, hanem ő volt a kaszinójelenet részeg gremlinje, Dobbu Scay is. Azóta viszont kiderült, jópár hollywoodi híresség is szerepelt a filmben: Joseph Gordon-Levitt volt például az egyik kaszinóvárosi űrlény, Slowen Lo, aki bepanaszolta az őröknek a tengerparton leszálló Ellenálókat, Finnt és Rose-t. Justin Theroux volt az a James Bond-szerű figura, akit Finnék a Canto Bighton eredetileg kerestek, és akinek a szupermodell Lily Cole játszotta a szeretőjét, Lovelyt. A rendező, Gareth Edwards a Crait bolygón csatasorba álló Ellenállás egyik katonáját alakította (a sónyalogató fickó mellett állt), a Star Wars-filmek veteránja, Warvick Davies pedig az egyik aprócska, szerencsejátékozó űrlény, Wobidin volt a kaszinójelenetben. Tom Hardyról korábban az a pletyka keringett, hogy egy Finnt felismerő rohamosztagos lesz ez a jelenet azonban valószínűleg a vágóasztalon végezte. (via Movieweb)
  • Elképesztően vicces concept art birtokába jutott a Games Radar: Kylo Ren az eredeti elképzelések szerint tarkopasz lett volna Az utolsó Jedikben! Állítólag ez afféle vezeklés lett volna, amiért Ren Lovagja képtelen volt legyőzni az ifjú Jedi-tanoncot, Reyt – ám a koncepciórajznak végül nem adott zöld utat a rendező. (via Movieweb)
Forrás: Lucasfilm / The Walt Disney Company