Tudtad, hogy Matthew McConaughey is esélyes volt a Titanic főszerepére?

Még Kate Winslettel is volt közös meghallgatása!

Nagyon érdekes dolgokat mesélt magáról Matthew McConaughey a Hollywood Reporter podcastjében: többek között arról is beszélt, hogy komoly esélyes volt az 1997-es Titanic főszerepére! Meghallgatáson is volt, csakhogy Leonardo DiCaprio végül kiütötte a nyeregből, és ő vonult be Jack Dawsonként a filmtörténelembe.

A sztár, aki pár nappal ezelőtt ünnepelte a 49. születésnapját, így emlékezett vissza az elszalasztott főszerepre:

Elmentem a meghallgatásra. Nagyon akartam azt a szerepet. Kate Winslettel együtt hallgattak meg, nagyon jó casting volt. Úgy sétáltam el, hogy biztos voltam benne, enyém lesz a szerep. De nem kaptam meg, sosem hívtak fel miatta.

McConaughey az elbukott Titanic-főszerep mellett arról az időszakáról is beszélt, amikor szinte kivétel nélkül csak vígjátékokban és romantikus filmekben szerepelt, többnyire félmeztelenül (lásd: Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt, Bolondok aranyaHullámok ördögeMagic Mike és társai).

Nagyon vicces időszak volt! Nagyszerű volt a fizetés, és megtanultam, hogy hé, ezek igazából olyan filmek, amelyeknél még csak meg se kell erőltetned magad! Szombati matinékaraktereket alakítottam. Emlékszem, mindig azt mondogattam: »na, most csinálok még egy jó szombatot magamnak«! Nagyon szórakoztató volt, mesés gázsival. Kifejezetten vártam ezeket. Élveztem a forgatásokat, mert világ életemben a tengerparton laktam, és ing nélkül mászkáltam mindenhová, már jóval azelőtt is, hogy híres lettem. Egy romantikus vígjáték volt az akkori életem.

(via Digital Spy)