Tudtad? Majdnem Tarantino rendezte meg a Halloween 6-ot!

A Született gyilkosokat idéző filmben a maszkos Michael Myers egy Lee Van Cleef-szerű figurával gyilkolt volna a 66-os út mentén.

Nagyon izgalmas interjút adott a Consequence of Sound magazinnak Hollywood egyik legkedveltebb, nem blockbustereket ontó rendezője, Quientin Tarantino. Az 56 éves filmes többek között arról mesélt, hogy annak idején kapott egy felkérést a Miramax stúdiótól (aminek ekkoriban a Weinstein testvérek voltak az igazgatói): írja és rendezze meg ő a Halloween 6-ot!

A Miramax oldaláról konkrét elképzelések is voltak a folytatásra, hiszen az 1989-es Halloween 5 vége direkt úgy lett megírva, hogy jöhessen utána egy hatodik rész is. Hiába kapja el ugyanis Dr. Loomis (Donald Pleasence) az álmos kisvárost rettegésben tartó Michael Myerst, az utolsó jelenetben egy titokzatos, fekete kabátos fickó bemegy érte a haddonfieldi rendőrőrsre, ahol szitává lő mindenkit és kihozza a rácsok mögül a maszkos sorozatgyilkost. Íme:

Tarantinónak az lett volna többek között a feladata, hogy kitalálja, ki ez a titokzatos figura és mit fog csinálni a kiszabadított Michaellel.

Igen, valami olyasmi volt, hogy adott ez a jelenet a fekete ruhás emberrel, oké, kihozza Michael Myerst. De nekem csak annyi volt meg összesen a fejemben, mivel nem találtam ki, kicsoda az a fickó, hogy az első 20 perc arról szólna, hogy ez a Lee Van Cleef-figura és Michael Myers rója az országutat, megállnak az út menti kávézókban sz*rni, és ahol Michael Myers megáll, ott kinyír mindenkit. Szóval hullákat hagytak volna maguk mögött végig a 66-os úton mentén.

Tarantino ötlete egyébként kísértetiesen hasonlít az 1994-es Született gyilkosok alaphelyzetére, aminek ő írta az eredeti forgatókönyvét, de végül Richard Rutowski és David Veloz, valamint a filmet megrendező Oliver Stone alaposan átírta. Tarantino végül nem csinálta meg a Weinstein testvéreknek a Halloween 6-ot, megrendezte inkább a Miramaxtól kapott pénzből a '94-es Ponyvaregényt és a '97-es Jackie Brownt. A Halloween 6 Az átok beteljesül alcímmel végül 1995-ben került a mozikba, Joe Chappelle rendezésében. Tarantino nem igazán bánja azóta sem, hogy így alakultak a dolgok, nincs ugyanis túl jó véleménye a Halloween folytatásairól. Főleg amiatt, hogy kiderült: a főszereplő Laurie (Jamie Lee Curtis) és Michael testvérek...

A folytatások szörnyűek voltak. Mint egy fa mérgező gyümölcsei. Laurie nem annak az alaknak a testvére! Borzalmas, hogy ez így lett! Biztos, hogy lett volna félelmetesebb annál, mint hogy ez az alak keresztülmegy Haddonfielden... Szerintem valaki csak kisz*rta ezt az ötletet a s*ggéből, oké, aztán szépen megbeszélték, hogy hé, hát akkor így lesz. És lett egy második rész.

A Halloween-folytatásokkal valószínűleg nemcsak Tarantino, de maga a Miramax is elégedetlen volt, hiszen a 2018-ban bemutatott Halloween zárójelbe tette az összes folytatást. Viszont a nagy sikerre való tekintettel ennek is lesz folytatása: 2020. októberében kerül majd mozikba a Halloween Kills. (via IndieWire)