Új szintre lépett a method acting: Jude Law székletszagú parfümöt vetett be VIII. Henrik megformálásakor

És a kritikusok szerint a fenékmérete is felvet pár kérdést a Cannes-i Filmfesztiválon bemutatott történelmi filmben.

A színész VIII. Henriket formálja meg a Firebrand című történelmi thrillerben, amely a király végső napjairól szól, amiket hatodik, egyben utolsó feleségével, Parr Katalinnal töltött (őt Alicia Vikander játssza). Law pedig izgalmas kulisszatitkokat osztott meg a forgatásról a film cannes-i premierjekor, amelyre a napokban került sor.

„Sok érdekes adalékot olvastam arról, hogy

Henrik olyan büdös volt, hogy még három szobával arrébb is érezni lehetett a szagát.

Akkoriban nem sokat adtak a higiéniára, ráadásul neki élete végén már a fekélyek miatt rohadt a lába is, amit rózsavízzel próbált elfedni, sikertelenül. Szóval arra gondoltam, nagyon hatásos lenne, ha én magam is hasonlóan büdös lennék” – árulta el a sztár a mű sajtótájékoztatóján.

A két főszereplő Cannes-ban. Jude Law mintha kicsit fintorogna... Forrás: Cardinale – Corbis / Corbis via Getty Images


Jude Law nem volt rest részletezni, hogyan érte el a felülmúlhatatlan hatást: felkeresett egy parfümspecialistát,

és egy vér-, sz*r és izzadságszagot idéző parfümöt készíttetett vele.

„Először csak visszafogottan használtam, és csak saját magamra raktam belőle, de a végére bevadultam, és szinte már úgy alkalmaztam, mint egy légfrissítőt” – tette hozzá a színész, miközben Karim Aïnouz rendező fejcsóválva csak annyit mondott:

„egyszerűen rettenetes volt, amikor Jude megjelent a forgatáson.”

Az újságírókat azonban valami más is izgalomba hozta a film megtekintése után, méghozzá a színész feneke. Beszámolók szerint ugyanis az egyik gyomorforgató szexjelenetben látható VIII. Henrik hatalmas, hájas hátsója, amit egyes kritikusok „egy enormis méretű borotvált birkas*gg”-hez hasonlítottak, és nem akarták elhinni, hogy ténylegesen Jude Law-hoz tartozna a testrész.

Szóval a szakma lázasan találgatja, vajon a sztár részt vett-e valami őrült hízókúrán is a szerep kedvéért (állítólag nem), vagy fenékdublőrt használtak a jelenetben,

esetleg utómunkával, cseles kameraszögekkel és a vágás csodájával érték el a fenomenális hatást. Sajnos Law erről nem mesélt a sajtótájékoztatón.


(via Independent, Variety)

 

Még több altesti method acting

Method acting a javából: fingógépet vetett be az egyik szereplő A chicagói 7-ek tárgyalása forgatásán

A bírót alakító Frank Langella teljesen kiakadt a viccen, ám végül Aaron Sorkin rendező benne hagyta a filmben ezeket a jeleneteket.

Tovább