Új szintre lépett Brad Pitt és Leonardo DiCaprio kapcsolata

A Volt egyszer egy… Hollywood sztárjai a magyar mozikba augusztus 15-én érkező Tarantino-moziban osztották meg először egymással a filmvásznat. Most kiderült, hogy valami mást is megosztottak…

Méghozzá Pitt kerámiastúdióját, ahol néhány szendvics fölött az éjszakába nyúlóan szoktak együtt agyagozni. „Bradnek van egy saját szobrászműhelye a házában, és Leo örömmel megy át hozzá, hogy ő is használhassa” – mesélte egy névtelen forrás a Sunnak. „Néha együtt lógnak Brad művészhaverjaival, máskor csak ketten vannak.

Leo ilyenkor átvisz pár szendvicset a kedvenc helyéről, a Fat Sal’s Deliből, és csapnak egy fiús estét, és éjszakába, sőt a hajnali órákba nyúlóan alkotnak”

– tette hozzá.

Pitt egyébként azután kezdett el agyagozni, miután elváltak Angelina Jolie-val (akivel nem mellesleg lenyűgöző gyűjteményt halmoztak fel, többek közt olyan képzőművészek munkáiból, mint Richard Serra, Marcel Dzama vagy Banksy). A sztár Thomas Houseago szobrászművész Los Angeles-i műhelyében sajátította el az agyagozás, sőt a fémmel és gipsszel való szobrászkodás és a fafaragás fogásait is, még 2017-ben, néhány hónap leforgása alatt, amikor akár napi 15 órát is dolgozott a stúdióban.

Pitt és DiCaprio a Volt egyszer egy... Hollywood cannes-i premierjén májusban. Forrás: Tony Barson / FilmMagic / Getty Images

 

Ezt követően pedig saját stúdiót alakított ki Los Angeles-i otthonában, ahol azóta is gyakran szobrászkodik. „Azt hiszem, Picasso beszélt arról a pillanatról, amikor ránéz az anyagra, majd a festék először a vászonhoz ér, és akkor történik meg a művészet. Számomra akkor érkezik el ez a pillanat, amikor bizseregnek az ujjhegyeim az érzésektől.

De hogy ezeket az érzéseket át is tudjam adni az agyagnak, odáig még nem jutottam el. Nem tudom, ez mikor fog megtörténni.

De most azt érzem, hogy ez a kétkezi munka jót tesz nekem, ahogy az is, hogy megismerem a különböző anyagok természetét és határait. És mindezt persze a legaljáról kell kezdenem” – nyilatkozta akkoriban Brad Pitt a GQ magazinnak.


(via Artnet News)