Új sztárokkal és új idővonallal rebootolnák az Alient

Gyengén teljesít a Covenant, a Fox stúdió jegelné Ridley Scott két újabb filmtervét.

Érdekes beszélgetést tett közzé nemrég a Collider: produkcióközeli források szerint a Foxnál nem igazán elégedettek az Alien: Covenant 230 millió dolláros bevételével. Ezért állítólag most arra készül a stúdió, hogy a továbbiakban a 100 millióba, vagy még többe kerülő újabb blockbusterek helyett inkább egy szerényebb költségvetésű űrhorrorban gondolkodnak, ami nem kapcsolódna közvetlenül az Alien, a Prometheus és a Covenant eseményeihez, nem szerepelne benne se David, se Walter (azaz a Machael Fassbender-arcú andoridok) hanem száz évvel később játszódna, teljesen új szereplőkkel és csak a banánfejű űrszörny kötné össze a történetet az eredeti franchise-zal.

Forrás: 20th Century Fox

 

A produkcióközeli források szerint a Fox stúdió Ridley Scott korábban beígért, két újabb Alien-filmjét is „újragondolná” (az egyik eddig Alien: Awakening címen futott). A 97 millió dollárba kerülő (és gyaníthatóan ugyanennyiből bereklámozott) Covenant ugyanis eddig mindössze 232,5 millió dolláros jegybevételt generált, ami elég kevés a Prometheus 403,3 milliós bevételéhez képest.

Ridley Scott viszont továbbra is bízik a folytatásban: egy hónapja még arról spoilerezett, hogy a következő Alien-filmjében három vagy négy különböző frakció is bekapcsolódik majd a rejtélyek kibogozásába, sé ezek egyike lesz a Mérnökök csapata, akik a világegyetem kertészei és karbantartói (és akik a Covenantban már nem bukkantak fel, mert David egy emberszerű, bumburnyák idegen fajt ölt meg a fekete trutyival, nem a teremtőket).