Újabb autósmozival oldják meg a bezárt mozik okozta hiányt

Június 13-án újra kinyit a PANAM autósmozi a budapesti Árkád üzletközpont tetején – Oscar-díjas filmekkel, görkoris felszolgálókkal és érintésmentes fizetéssel.

Az utóbbi hónapokban a COVID-19 elleni intézkedések miatt távol kellett tartanunk magunkat a filmszínházaktól, a júniusban nyíló PANAM autósmozinak hála azonban többé nem kell lemondanunk a biztonságos mozizás élményéről. Budapest új autósmozija régi és új filmeket fog műsorra tűzni, az első vetítési napon például a Brad Pitt és Edward Norton főszereplésével készült Harcosok klubját mutatják be, és számos Oscar-díjas alkotást is vetítenek az elmúlt évekből.

Azok sem fognak csalódni, akiket inkább a régebbi klasszikusok hoznak lázba (lásd: Rocky, Truman show), és a műfajokat tekintve is bőséges lesz a választék, a sci-fi/horrortól (A nyolcadik utas: a Halál)a romantikus drámáig (Csillag születik). A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszú távon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést. A száz autónyi befogadóképességű szabadtéri filmszínházban nem személyre, hanem autóra lehet majd jegyet váltani 5500 forintért a panam.hu oldalon.

Forrás: PANAM

 

A mozizók biztonsága érdekében nincs helyszíni készpénzforgalom, és az autóból még az üdítőkért és a rágcsáért sem kell kiszállni. A nosztalgikus élményt görkorcsolyás felszolgálók fokozzák, akiknél kártyával, érintésmentesen fizethetünk. „A vetítési napokon 21 órakor kezdődnek az előadások. A 10x6 méteres prémium minőségű LED falra vetített filmek hangját az autók FM rádióján keresztül tudják majd hallgatni a nézők” – mondta Riegler László, az autósmozi vizuáltechnikai szolgáltatója, a Visualpower Kft. ügyvezető igazgatója.

„A kényszer szülte az ötletet, mivel szerettük volna, hogy meglegyen a biztonságos szórakozás lehetősége ebben az időszakban is. Emellett a nosztalgikus moziélményt is visszahozzuk: aki volt már autósmoziban, az ismeri ezt a különleges hangulatot.

Igyekszünk hosszú távon stabilan fenntartani az autósmozit, és lehetőség szerint vidéken is bővülnénk”

– nyilatkozta Rácz László, a PANAM projektmenedzsere. Az Árkád tetején egyébként nem először nyílik autósmozi (lásd korábbi cikkünket); és a PANAM most könnyedén beelőzheti a Budapest Rooftop Cinema által tervezett autósmozit, aminek az indulását a múlt héten jelentették be, de még nem tudni, pontosan mikor és hol kezdenek.