Újabb értelmetlen remake készül

A Vissza a jövőbe-filmek direktora, Robert Zemeckis rendezi.

A veterán rendező visszatér gyökereihez, a fantasztikus történetekhez, és Roald Dahl Boszorkányok című regényéből ír és rendez egy filmet.

A gond csak az, hogy a Dahl-könyvből született már egy időtálló klasszikus: Nicolas Roeg 1990-es adaptációja – amelyben Anjelica Huston játsssza a Főboszorkányt, egyszerre félelmetesen, lenyűgözően és szexisen, de szerepel benne Rowan Atkinson is – a gyerekek és a felnőttek számára is felejthetetlen filmélmény.

Teljesen értelmetlen és érthetetlen tehát, hogy Zemeckis a Warner stúdió berkeiben egy újabb adaptációra készül, rögtön azután, hogy megrendezte a Universalnál a Welcome to Marwen című életrajzi drámát.

Roald Dahl norvég származású író és mesekönyvíró mindig is népszerű volt a filmesek körében: Dahl valamely történetéből készült például A fantasztikus Róka úr Wes Andersontól, Tim Burton Charlie és a csokigyára vagy két évvel ezelőtt A barátságos óriás, Steven Spielberg rendezésében. Jelenleg is dolgoznak Dahl-adaptáción (vagy valami ahhoz hasonlón): a tervek szerint előzményfilm készül ugyanis a Charlie és a csokigyárhoz, a fiatal Willy Wonka figurájára koncentrálva.


(via Consequence of Sound)