Újabb régi, közönségkedvenc Star Wars-szereplő tér vissza IX. epizódban?

De vajon kicsoda? Darth Vader? Boba Fett? Wicket, a barátságos kannibál maci?

Korábban még csak pletyka volt, most viszont egyre biztosabb, hogy az év végén mozikba kerülő Skywalker korában viszont láthatjuk majd Denis Lawsont is, aki a '77-es Csillagok háborújában, a '80-as A Birodalom visszavágban és a '83-as A Jedi visszatérben is Wedge Antillest alakította – a veterán felkelő pilótát, aki felrobbantotta Landóval a második Halálcsillagot! A karakter a film novemberben megjelenő előzményregényében, a Resistance Reborn – Journey to Star Wars: The Rise of Skywalker című regényben tér vissza, és hacsak nem meghal az ottani történet végén, a IX. epizódban is látni fogjuk. Wedge a kánon szerint eddig is jelen volt a történésekben háttéremberként: ő képezte ki többek között Poe Dameront az Ellenállás legjobb X-Wing pilótájának, ám végül elváltak útjaik. A könyvből és a filmből talán megtudjuk, pontosan miért...

Érdekesség, hogy J.J. Abrams már a 2015-ös VII. részbe, Az ébredő Erőbe is szerette volna berakni a Lázadás veterán X-Wing pilótáját, Wedge-et, de a 72 évesen is igen aktív skót színész akkor épp tévésorozatokon dolgozott, így az új Star Wars sajnos már nem fért bele az idejébe. Denis Lawson családjában amúgy generációkon átívelő, kultikus dolog a Csillagok háborúja: a színész unokaöccse ugyanis nem más, mint az előzménytrilógia Obi-Wanja, Ewan McGregor!

Wedge-en kívül több régi szereplő is visszatér A Star Wars 9-ben, többek között Lando Calrissian, Palpatine császár, az idős Luke (Erő-szellemként), de egy látomásban még Han Solo is! (via Movieweb)