Újból halálra rémülhetünk az Átok elátkozott házán

Az Átok negyedik verziója az a fajta horrorfilm, aminek már az előzetesét látva is többször kitöri a frász a nézőt. Érdemes megnézni – legalább a trailert!

2004-ben mutatták be az amerikai és 2005-ben a magyar mozik az Átok című horrort, Sarah Michelle Gellar főszereplésével. A J horrorremake-láz közepette készült filmet ugyanaz a japán direktor, Takashi Shimizu rendezte, aki a mű eredetijéül szolgáló A harag című 2002-es japán és az annak az eredetijéül szolgáló Ju-on című szintén japán videofilmet dirigálta.

A véres események helyszínéül szolgáló elátkozott házban tomboló dühödt lélek által riogatott ápolónő sztorija mindössze 10 millió dollárból készült, és világszerte 187 milliót hozott, így két évvel később elkészült a folytatása is, 2009-ben pedig az Átok 3-at is bemutatták (a második részt még Takashi Shimizu rendezte, a harmadikat már nem).

A legújabb verzió egy amerikai-kanadai reboot, amit 2020 januárjában mutatnak be az amerikai mozik Andrea Riseborough (Mandy: A bosszú kultusza) és John Cho (Star Trek filmek, Keresés) főszereplésével, Nicolas Pesce (Anyám szeme, Piercing) rendezésében, olyan további neves színészek részvételével, mint Jackie Weaver vagy Demián Bichir. Az egyik producer pedig nem más, mint Sam Raimi.

A most nyilvánosságra hozott előzetes alapján ezúttal Amerikában járunk, ahol a Cho által játszott férfi házában több gyanús haláleset is történik, és ezek kinyomozásával a Riseborough megformálta detektívet bízzák meg, aki azonban, kisfiával együtt, saját maga is veszélybe kerül. A fenti trailert nézve az ijesztgetés elég jól megy a készítőknek, és a hangok is hátborzongatóak, szóval kíváncsian várjuk, mi újat lehet még kihozni ebből a sztoriból.


(via Independent)