Újra együtt Clint Eastwood és Bradley Cooper

Itt a 90 éves drogcsempészről szóló közös filmjük előzetese!

Az igaz történeten alapuló The Mule-t Eastwood rendezte, és az egyik főszerepet is ő játssza benne – ez az első filmszerepe a 2012-es Az utolsó csavar óta. A filmben a veterán színész egy nyolcvanas évei végén járó egykori háborús veteránt, ma már drogfutárt alakít, aki a kegyetlen mexikói Sinaloa kartell „öszvéreként” tevékenykedik.

Bradley Cooper pedig azt a DEA (drogellenes) ügynököt játssza, aki el akarja kapni a főhőst. A való életben egyébként Cooper és Eastwood nagyon jóban vannak: a színész- és rendezőlegenda dirigálta az Amerikai mesterlövész című filmben a Másnaposok sztárját, és úgy volt, hogy a Csillag születikben is ez lesz a helyzet, de végül a zenés film lett (méghozzá épp Eastwood javaslatára!) Cooper direktori bemutatkozása.

A The Mule Leo Sharp megtörtént esetén alapul, akiről 2014-ben The Sinaloa Cartel’s 90-Year-Old Drug Mule (A Sinaloa kartell 90 éves drogfutára) címmel a The New York Times közölt anyagot, ami nem túl meglepő módon felkeltette Hollywood érdeklődését. A sztoriból végül Nick Schenk, Eastwood 2008-as Gran Torinójának forgatókönyvírója írta meg a scriptet.

A filmben a már említetteken kívül még olyan sztárok szerepelnek, mint Dianne Wiest, Michael Peña és Laurence Fishburne. A The Mule-t december 14-én mutatják be az amerikai mozik.


(via Consequence of Sound)