Újra együtt Matt Damon és Ben Affleck

A két sztár közösen szerepel Kevin Smith októberben érkező Jay és Néma Bob rebootjában, de lesz egy ennél szorosabb együttműködésük is: a Good Will Hunting óta először írnak együtt egy filmet. Sőt: játszanak is benne!

A két színész 1997-es közös munkája, amit együtt írtak, és mindketten játszottak benne, olyan jól sikerült, hogy forgatókönyvírói Oscart hozott a duónak – viszont hiába a legjobb barátok, és hiába keresztezték egymás útját több projektben is, azóta sem dolgoztak együtt ilyen szorosan. Most azonban bejelentették, hogy a Ridley Scott rendezésében készülő The Last Duelnek (Az utolsó párbaj) ők írják a scriptjét, Nicole Holofcenerrel (Jóbarátnők, Exek és szeretők, Megbocsátasz valaha?) közösen.

A forgatókönyv Eric Jager The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France (Az utolsó küzdelem: Egy párbaj útján történő ítélkezés igaz története a középkori Franciaországban) című tényregényén alapul, ami a XIV. századi Franciaországban játszódik, és az utolsó olyan dokumentált küzdelemről szól, amit elfogadtak bírósági ítéletként.

Ben Affleck és Matt Damon egy 2015-ös eseményen. Forrás: Michael Tran / FilmMagic / Getty Images

 

A(z igaz) sztori szerint ugyanis egy Jean de Carrouges nevű nemes lovag azzal vádolta meg fegyverhordozóját, Jacques Le Grist, hogy amíg ő háborúzni volt, az megerőszakolta a feleségét, Marguerite-et. A korabeli szokások szerint nem lehetett bíróságon dönteni az esetről, mivel nem voltak szemtanúk, ezért párbajra került sor a két férfi között, és a végén annak adtak igazat, aki Isten akaratából életben maradt.

A férj esetében nemcsak a saját élete volt a tét, hanem a feleségéé is, hiszen amennyiben ő veszít, az asszonyt máglyán égetik el hamis tanúzásért. Az adaptációban Matt Damon és Ben Affleck a forgatókönyvíráson kívül producerként és színészként is részt vesz, de még nem tudni, melyikük melyik párbajozót fogja alakítani.


(via Uproxx)