Újra kellett forgatni az X-Men: Sötét Főnix végét egy vicces baki miatt

A dologról a film egyik sztárja, a Xavier professzort alakító James McAvoy árult el részleteket.

A szuperhősfilmnek eredetileg már 2018. november 2-án ki kellett volna jönnie, de elhalasztották a premiert 2019. február 14-re – majd ismét csúsztak egyet, egészen június 7-ig (a magyar mozikban azonban már 6-tól látható lesz), ami elég meglepő volt, de most McAvoy elárulta az utolsó késés okát.

A Yahoo! Moviesnak nyilatkozó sztár szerint újraforgatásra volt szükség – egészen konkrétan új befejezést kellett írni és forgatni a filmhez. „A Sötét Főnix vége piszok sokat változott. A befejezést meg kellett változtatni” – mondta a színész.

„Voltak ugyanis bizonyos átfedések és hasonlóságok egy másik, nemrég bemutatott szuperhősfilmmel”

– tette hozzá.

A filmes site-ok pedig kiszámolták, hogy ez a bizonyos másik szuperhősfilm nem lehet más, mint a március elején kihozott Marvel Kapitány. A premierdátum mellett az is ezt támasztja alá, hogy mindkét alkotásnak egy része az űrben játszódik, és feltűnik bennük ugyanaz az idegen faj – szóval vélhetően az újraforgatásra ítélt finálé is valahogy velük lehetett kapcsolatos.

Az új információk fényében volt korábban egy idevágó elszólása Hutch Parker producernek is, aki a következőket mesélte.

„Sokkal kozmikusabb volt a sztori. A cselekmény vége az űrben játszódott volna.

De végül visszavezettük a karaktereket a Földre, hogy az összes főhős együtt lehessen. (…) Eredetileg azonban nem voltak mind ott Jean körül, amikor azok a bizonyos jelentőségteljes dolgok történnek vele a harmadik felvonásban.” Hát, ha eddig nem is voltunk, ezek után biztos sokan lettünk kíváncsiak az X-Men: Sötét Főnixre.


(via Uproxx)