Újra mozifilmben szerepel Kulka János

2016-ban elszenvedett stroke-ja után immár másodjára áll kamerák elé a színművész. Ezúttal egy szerelmes vígjátékban játszik.

Elindult Madarász Isti második nagyjátékfilmje, az Átjáróház forgatása, ami egy széles közönséget megcélzó, egyedi látványvilágú, modern szerelmes film lesz. A Hurok rendezője Veres Attila könnyed stílusú, romantikával, humorral átszőtt forgatókönyvét viszi vászonra, amelyben a Bárnai Péter és Rujder Vivien által megformált két fiatal szerelmes küzd egymásért. Ellenfelüket, a holt lelkek végzetét okozó Boncmestert Kulka János játssza, aki Ujj Mészáros Károly 2018-as X – A rendszerből törölve című filmjével tért vissza a nagyvászonra.

Forrás: Glódi Balázs / Átjáróház Produkció

 

Az Átjáróház sztorija szerint Krisztián és Ági szerelme nem szokványosan alakul – főleg mivel Ági az első randi után meghal. És ez még csak a kapcsolatuk kezdete, hiszen az Átjáróházban, Krisztián mágikus munkahelyén, ahol éjjeliőrként dolgozik, 29 napot még együtt tölthetnek. Ez az a hely, ahol éjjelente a holt lelkek találkoznak, és ahonnan a túlvilágba vezető átjáró nyílik. Az ott lakó halottak segíteni próbálnak a fiataloknak, ám közben a Boncmester mindent megtesz, hogy elragadhassa Ági lelkét.

Bárnai, Rujder és Kulka mellett a filmben felbukkan még Kútvölgyi Erzsébet, Galla Miklós, Árpa Attila és Dobó Kata. A felvételek február 20-án az egyik, technikailag legösszetettebb jelenetsorral, egy hatalmas, körbeforduló díszletet felhasználó szekvencia rögzítésével kezdődtek el egy budapesti stúdióban. Pár külsős helyszín mellett az Átjáróház munkálatai javarészt ezen a helyen zajlanak majd, várhatóan április közepéig.

Forrás: Glódi Balázs / Átjáróház Produkció

 

A forgatáshoz egyedi hangulatot árasztó, különleges atmoszférájú, látványos díszletek épültek, a látványtervező, Horgas Péter irányításával. Az alkotógárdát erősíti rajta kívül többek között Bárdosi Ibolya jelmeztervező (Kincsem), illetve a film képi világért felelős Garai Gábor operatőr, valamint a saját történetéből készült forgatókönyvet jegyző író, Veres Attila. Az InterCom forgalmazásában 2021 első negyedévében mozikba kerülő Átjáróház vezető producere Muhi András (Csak a szél, Testről és lélekről), producere pedig Ferenczy Gábor (A martfűi rém, Megdönteni Hajnal Tímeát).


(via Good Option PR)