Ütős jelenetfotók jöttek ki a Blade Runner 2-höz

Elképesztő látványvilága lesz Harrison Ford Magyarországon forgatott sci-fijének. Csak a sztori is legyen jó!

Négy vadonatúj, lélegzetelállító Szárnyas fejvadász 2049-jelenetfotót hozott le az Entertainment Weekly magazin a San Diego-i Comic Cont beharangozó különszámában. A lap egyúttal exkluzív interjút is készített a Magyarországon forgatott sci-fi rendezőjével és főszereplőjével, Ryan Goslinggal és Denis Villeneuve-vel. Gosling többek között arról mesélt, hogy teljesen el volt ájulva attól, mennyi mindent megépített valódi, kézzel fogható díszletekben a stáb:

A forgatókönyvben volt egy olyan rész, ahol a karakterem odasétál egy pult mögött ülő fickóhoz, és van vele egy nagyon kicsi interakciója. Az egész egy oldalnyi szöveg negyede volt. Aztán elérkezett a forgatáson is ez a jelenet, én meg csak ámultam, mennyi mindent megépítettek hozzá.

A sztár ezután megkérdezte a rendezőt, hogy ez most komoly-e, egyetlen rövid jelenet kedvéért felhúzatott egy stúdiónyi díszletet? Mire Villeneuve kicsit értetlenkedve ezt válaszolta Goslingnak:

De hát ez a jelenet is ott van a forgatókönyvben, nem? Itt az most nem fontos, hogy csak az egyik oldal alján szerepel vagy egy nagyon fontos helyszín. Minden jelenet ugyanolyan fontos, minden díszletet ugyanazzal a gondossággal építünk meg és ugyanazon a szinten kezelünk.

Villneuve ezután kicsit részletesebben is elmondta, miért van minden egyes helyszínnek ennyire fontos szerepe a filmben, és miért foglalkoztak látszólag a kelleténél sokkal többet a látványvilággal:

Ennek a filmemnek a castingjával töltöttem eddig a legtöbb időt. Minden egyes statiszta aszerint lett kiválasztva, hogy hogy néz ki – nagyon fontos volt ugyanis, hogy a megfelelő arc kerüljön a megfelelő atmoszférájú jelenetbe. Itt mindennek nagyon nagy jelentősége van, minden egyes díszlet, megvilágítás, kellék és jármű elmesél majd valamit a nézőknek a jövőnkről.

Erről a jövőről persze most még csak annyit tudni, hogy 30 évvel játszódik az 1982-es Szárnyas fejvadász eseményei után. Ryan Gosling alakítja K ügynököt, a futurisztikus Los Angeles egyik zsaruját, aki az egyik nyomozása során olyan sötét titkokra bukkan, amelyek végre választ adhatnának arra, mi történt a jövő társadalmával, miféle kataklizma ütött be a múltban, ami miatt a zsúfolt nagyvárosra és a kietlen, romos vidékre szakadt szét a társadalom.

Kutakodása során ráadásul eljut Rick Deckardhoz (Harrison Ford), a legendás replikánsvadászhoz, akiről három évtizede senki nem tud semmit. Ennél többet maga a rendező sem árult el, mindössze annyit, hogy a szélsőséges időjárásnak nagyon fontos szerepe lesz a történetben:

A filmben teljesen megkergült az időjárás. Felborult az ökoszisztéma egyensúlya, megemelkedett a tengerszint, és a nyugati parton rengeteg a menekült, akik próbálnak valahogy túlélni. Beköszönt ráadásul a tél is, így az elégetett szén egészen egyedi módon színezi át a felhőket. Az ég sárga színéről viszont most még nem beszélhetek, legyen elég annyi, hogy nagyon fontos lesz az a sárga szín...

Izgatottan várjuk az októberi premiert (az Entertainment Weekly fotóit itt lehet megnézni)!