Ütős sci-fi katasztrófafilm jön Andy Garciával és Gerard Butlerrel

Ősszel kerül mozikba az Űrvihar, amiben tönkremegy a Föld időjárását manipuláló űrállomás. Itt az előzetes!

A havonta mozikba kerülő szuperhősfilmek, remake-ek és folytatások árnyékában szinte a semmiből került most elő Gerald Butler sci-fi katasztrófafilmje, a Geostorm, ami nálunk Űrvihar címmel fog mozikba kerülni október 19-én.

Forrás: Jerry Bruckheimer Films / Warner Bros.

 

A film a nem túl távoli jövőben játszódik, amikor a Föld időjárását már nem a természet szeszélyei irányítják, hanem egy űrállomás dolgozói, akiknek beülni egy amerikai űrsiklóba pont annyira átlagos dolog, mint nekem reggelente bezötykölődni tömegközlekedéssel a peremkerületekből Budapest belvárosába.

Természetesen egy katasztrófafilm attól katasztrófafilm, hogy ami ember alkotta szerkezet és elromolhat, az el is romlik. A meghibásodott időjárás-manipuláló gépezet miatt látványos cunami töri ketté a tengerparti felhőkarcolókat, a megfagyott utasszállítók meg úgy potyognak az égből, mint a gyilkos cápák a Sharknadóban. A katasztrófát egyedül Gerald Butler állíthatja meg, akinek el kell repülnie az időjárást befolyásoló űrállomásra – eközben a Földön Abbie Cornish is akcióba lép, és elrabolja az amerikai elnököt (Andy Garcia). A filmben rajtuk kívül Ed Harris is feltűnik. (via Geektyrant)