Vádemelés a Halloween: Feltámadás sztárja elrablóinak ügyében

A három bűnöző a múlt évben rabolta el a színésznőt és színész barátját Dél-Los Angelesben, és 10 ezer dolláros váltságdíjat követeltek értük.

A vádirat szerint Daisy McCrackint (Milliókért a pokolba, Halloween: Feltámadás) és Joseph „Joey” Caponét (Egy igazán csodás nap, A bátrak háborúja) 2017. május 3-án a nő otthonából hurcolta el két fegyveres, akik a férfit berángatták egy autóba, a nőt pedig pisztollyal kényszerítették be a járműbe, majd ott mindkettejük fejére sötét csuklyát húztak.

Daisy McCrackin egy 2014-es Halloween-eseményen. Forrás: Albert L. Ortega / Getty Images

 

A párt ezután az egyik elkövető comptoni lakásába vitték, ahol Caponét meztelenre vetkőztették, és beparancsolták egy fürdőkádba, ahol 30 órán keresztül étlen-szomjan tartották. Amikor a színész megpróbált partnere védelmére kelni, többször meg is ütötték és megrugdosták.

Joey Capone. Forrás: David Livingston / Getty Images

 

Az emberrablás másnapján az egyik tettes és annak barátnője két bankfiókba is elvitte McCrackint, ahol felvetettek vele 100 dollárt, ezt követően pedig ki kellett állítania egy csekket a részükre 10 ezer dollárról váltságdíjként. A bűnözők ezenkívül a színésznő autóját, egy 2011-es Lexust is eltulajdonítottak.

Ezután McCrackint szabadon engedték, így kapcsolatba tudott lépni a rendőrséggel. A hatóságok egyébként csak a napokban zárták le a nyomozást az ügyben: hétfőn tartóztatták le a női elkövetőt is, aki ellen nagy erőkkel (vagy fél tucat járőrkocsival és ugyanennyi fegyveressel) vonultak fel – ahogy az a fenti videón is látható. A mellékesen amfetamin-kereskedelemmel is foglalkozó tettesek akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak, amennyiben a későbbiekben bűnösnek találják őket.


(via Variety)