Vagány űrwestern lesz az önálló Han Solo mozifilm

Nem Lucas ötlete alapján készül, de hangulatban a poros-romantikus vadnyugati filmeket fogja idézni. A Trónok harca sztárja, Emilia Clarke lesz a női főszereplő.

Eddig csak annyit lehetett tudni biztosan a Disney önálló Han Solo-mozifilmjéről, hogy a Lego-kalandot és a készülő folytatásait jegyző Phil Lord és Christopher Miller a rendezői, Alden Ehrenreich alakítja benne a fiatal űrcsempészt, a világpremierje pedig 2018. május 25-én lesz. Az utóbbi időben viszont szinte naponta jelenik meg valami újabb hír a produkcióval kapcsolatban, ezeket gyűjtöttük most egybe.

Forrás: Lucasfilm / 20th century Fox
  • A Lucasfilm elnökasszonya, Kathleen Kennedy nemrég egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a szóló Solo-film teljesen más lesz, mint a Zsivány Egyes vagy Az ébredő Erő. Hangulatilag nem a háborús filmekhez vagy a space fantasy típusú, kalandos sci-fikhez fog illeszkedni, inkább a régi westernekre hasonlít majd, és a nálunk kevésbé ismert XIX. századi festőművész, Frederic Remington képeire, amiken többnyire poros és borostás cowboyok és indiánok hősies pózban állnak a hegytetőn, harcolnak egymással a sivatagban vagy lovagolnak épp a naplementébe.
  • Az Entertainment Weekylnek Kathleen Kennedy azt nyilatkozta, hogy az önálló Star Wars-filmek egyfajta kísérletek lesznek, hogy a Disney mennyire tágíthatja ki a George Lucastól megvett franchise határait. Az önálló filmek sosem fognak kapcsolódni a fősodorhoz, legalábbis az Erő-érzékeny Skywalker família Shakespeare-drámákat idéző belháborúja nem lesz központi téma ezekben a filmekben. Darth Vader persze mindig felbukkan majd a háttérben, hogy legyen azért valami biztos kapcsolódási pont a régebbi filmekhez.
  • George Lucas három-négy filmvászonra kívánkozó sztorivázlatot adott át Kathleen Kennedynek, amikor megtette őt a Lucasfilm elnökének. Ezek között azonban nem volt ott sem a Han Solo-mozifilm, sem a Zsivány Egyes, Lucas inkább az Erőről szóló, spirituális töltetű, önálló űrmeséket szeretett volna látni. Kathleen Kennedy persze nem mondta azt, hogy ezekből sosem lesz film, csak annyit közölt: az első két önálló Star Wars-történetet Lucas nélkül találták ki (a Zsivány Egyes például John Knoll ötlete volt).
  • Kathleen Kennedy azt is megerősítette, hogy az önálló Star Wars-filmek elején nem lesznek ferdén úszó betűk, bár itt még mindig nincs végleges döntés.
  • Valóban tervbe volt véve egy Boba Fett mozifilm 2020-ra, de a rendezője az a Josh Trank lett volna, akiről kiderült, hogy botrányosan viselkedett a Fantasztikus négyes forgatásán (állítólag nem tudta rendesen átadnia az elképzeléseit a stábnak, napokra eltűnt és a végén már a producereknek és a vágónak kellett leforgatnia a hiányzó jeleneteket), így ezt a tervet egyelőre jegelte a Lucasfilm.
  • Hétvégi bombahír volt, hogy a Han Solo-film női főszereplője a Trónok harca sztárja, Emilia Clarke lesz.