Vajon Daniel Radcliffe visszatér még valaha a Harry Potter franchise-hoz?

Látjuk majd cameózni a Legendás állatok 3-ban? Vagy inkább az őrültebbnél őrültebb filmjeire koncentrál?

Daniel Radcliffe nagyinterjút adott a Variety magazinnak abból az apropóból, hogy március 6-án kerül világszerte mozikba legújabb filmje, az izgalmas börtönszökést ígérő Escape from Pretoria. Ám mivel a 30 éves brit sztár leginkább a Harry Potter-filmeknek köszönheti a népszerűségét, természetesen J. K. Rowling dollármilliárdokat termelő varázsvilága is szóba került a  beszélgetés során.

Daniel Radcliffe az Empire magazin 2016-os londoni sajtóeseményén, ahol levetítették a fiatal színész Az ember, aki mindent tudott és az Imperium című filmjeit is (fotó: David M. Benett/Dave Benett/WireImage)

 

Az első és legfontosabb kérdés természetesen az volt, hogy vajon láthatjuk-e Radcliffe-et Harry Potterként a 2021-ben mozikba kerülő Legendás állatok 3-ban? A színész ezt válaszolta erre:

Nem hiszem. Nem szeretek nemet mondani, de ez pont egy olyan dolog, amiért nem fogok két kézzel kapkodni. Úgy érzem, ezek a filmek már továbbhaladtak az útjukon, és nélkülünk [Hermione, azaz Emma Watson és Ron, azaz Rupert Grint] is tökéletesen működnek. A magam részéről nagyon örülök ennek. Szeretem a mostani életem. Nem azt mondom, hogy soha többé nem megyek vissza egyetlen nagy franchise-hoz sem, de szeretem azt a rugalmasságot, ami a mostani karrieremet jellemzi. És nem akarok olyan szituációba kerülni, hogy aláírok egy éveken át tartó sorozathoz.

Az biztos, hogy elég jól fut Daniel Radcliffe szekere a 2011 után véget ért Harry Potter-korszak után is. Az utóbbi 10 évben szerepelt többek között A fekete ruhás nő című horrorban, a Szemfényvesztők 2-ben, forgatott két kosztümös sorozatot is Egy ifjú orvos feljegyzései és más történetek illetve Csodatévők címmel, emellett ő kölcsönözte egy-egy rajzolt karakter hangját olyan produkciókban, mint a Playmobil-film, A Simpson család, a Robot Chicken és a BoJack Horseman. Díjesővel elhalmozott, elborult szatíráját, a Swiss Army Mant (amiben egy vidáman szellentő, beszélő hullát alakított) Az ember, aki mindent tudott címmel Magyarországon is bemutatták. És persze most vetítik a mozik nagy sikerrel Daniel Radcliffe legújabb akcióvígjátékát, a Talpig fegyverbent, melyről itt olvasható el a Port.hu kritikája. (via IndieWire)