Val Kilmernek 20 éve nincs senkije, pedig régen Cherrel, Angelina Jolie-val és Cindy Crawforddal is járt

A 60 éves sztár magányosan tengeti a napjait. Chert sosem feledi, Daryl Hannah összetörte a szívét.

Nagyon szomorú apropóból került be Val Kilmer a napokban a hírekbe: április 21-én jelenik meg önéletrajzi kötete, a hangoskönyvként is megvásárolható I’m Your Huckleberry (Én vagyok a te Huckleberryd), amelynek a fejezeteiből több ismert magazin, többek között a People  is szemezgetett már. A 60 éves színész, aki fénykorában olyan blockbusterekben szerepelt, mint a Willow, a Top Gun, a Tombstone, a Mindörökké Batman, a Szemtől szemben vagy a Durr, durr és csók, így festette le az ezredforduló óta eltelt időszakot:

20 éve nincs komoly barátnőm. Az az igazság, hogy minden egyes nap magányos vagyok.

Nem volt azért ez mindig így. Kilmer az 1988-as Willow című, kultikus fantasy film forgatásán, 28 évesen ismerkedett meg Joanne Whalley színésznővel. Össze is házasodtak, született két gyerekük (Mercedes és Jack), 1996-ban azonban elváltak.

Val Kilmer és Joanne Whalley 1989-ben, az Ölj meg újra! forgatásán egy Las Vegas-i kaszinóban (kép: Paul Harris/Getty Images )

 

Kilmer a zátonyra futott házassága után a korszak bálványozott szupermodellje, Cindy Crawford mellett találta meg a boldogságot, akivel még a Mindörökké Batman 1995-ös vörös szőnyeges premierjén ismerkedett össze. Kilmer szerint a szupermodell a magánéletben nagyon intelligens és vicces volt, ráadásul imádott főzni: mindenhonnan összeszedett valami helyi receptet, amerre csak járt a nagyvilágban a fotózásai során. Kapcsolatukat éveken át titkolták, az egyetlen értékelhető fotó Moszkvában készült egy titkos légyottjukról, amikor kézen fogva sétálgattak a város előkelő divatnegyedében, a Kuznyecki úton.

Cindy Crawfordot és Val Kilmert 1996 tavaszán kapták lencsevégre „Moszkva Váci utcájában”, a Kuznyecki úton, ahogy kézen fogva sétálgatnak (fotó: Sacha Orlov / Getty Images)

 

Val Kilmer 2001-ben ismét egy hírességgel, Daryl Hannah-val folytatott viszonyt. Ám az önéletrajzában azt írja, nem volt benne sok köszönet, elég hamar szétmentek:

Az Isten tudja, lehet, hogy még infarktusom is volt. Daryllel volt a legfájdalmasabb [a szakítás]. Neil Young [Daryl Hannah zenész férje], mindig is bírtalak, de attól tartok, gyűlöllek.

Kilmer nem sokkal ezután, a 2004-es Nagy Sándor, a hódító forgatásán összejött filmbéli partnernőjével, Angelina Jolie-val (II. Philipposzt és Olümpiaszt, azaz Nagy Sándor szüleit alakították a filmben). Ez volt az az időszak, amikor Jolie már túl volt a viharos kapcsolatán Billy Bob Thorntonnal, de még nem melegedett össze az akkor még házas Brad Pitt-tel a Mr. & Mrs. Smith forgatásán.

Val Kilmer és Angelina Jolie a Nagy Sándor írországi díszbemutatóján, a dublini Savoy mozi előtt, 2005. január 6-án (Photo by Julien Behal/Getty Images)

 

Kilmer szinte csak szépeket írt a könyvében Jolie-hoz fűződő, rövid viszonyáról:

Nagyon mély érzései voltak, és nagyon komoly tudott lenni. Olyan volt, mint bármelyik másik nő vagy szupersztár – csak sokkal több is annál.

A színész a legszebb emlékeit érdekes módon Cherről őrzi, akivel elég fiatalon, huszonévesen jött össze a popdíva születésnapi buliján – Cher ekkor már két váláson is túl volt.

Val Kilmer és Cher megérkeznek az 1984-ben megrendezett 56. Oscar-gálára (Photo by Bill Nation/Sygma via Getty Images)

 

Kilmer a saját bevallása szerint sosem felejtette el Chert, az első igazi, nagy szerelmét. Nagyon jól esett neki az is, hogy amikor 2015-ben torokrákkal küzdött, az exbarátnői közül az énekesnő volt az egyetlen, aki segített neki a talpra állásban.

Onnantól, hogy Cher befészkeli magát a fejedbe és a szívedbe, soha többé nem tűnik el onnan. Az igazi barátai irányában sosem apadt el Cher rendíthetetlen szeretete és hűsége.

(via Consequenceofsound.net & Cheatseat)