Végre! 2017-ig kellett várni a Disney első meleg szereplőjére

A szépség és a szörnyeteg című élőszereplős mesefilmben szerepel először meleg Disney-karakter, és egy szerelmi jelenetet is láthatunk azonos neműek között.

A meleg karaktert, LeFou-t Josh Gad alakítja majd, a negatív főhős, Gaston segítője lesz - írta meg a BBC. A film egyik mellékszála erre a kapcsolatra fog épülni: LeFou próbál megbarátkozni gyengéd érzelmeivel, amik Gastonhoz fűzik. Szenvedélyesen vágyakozik ura iránt, akire csodálattal tekint. A Disney történetének a legelső meleg pillanataként írja le a LeFou-Gaston kapcsolatot.

Bill Condon, A szépség és a szörnyeteg rendezője az Attitude Magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy LeFou szerepe úttörő lesz, és végre láthatóvá teszi az LMBTQ társadalmat a nagyvásznon. A karakterről beszélve így nyilatkozott:

„Olyasvalaki, aki most fedezi fel ezeket az érzelmeket magában. Josh érzékenyen, kifinomultan hozza a figurát. És ez kifizetődik a történet végén, de nem szeretnék ennél többet elárulni.”



Emma Watson alakítja Belle-t, a fiatal lányt, aki szerelmes lesz a borzalmas, sötét titkot rejtegető szörnyetegbe. A szörnyeteget és Gastont két brit színész, Dan Stevens és Luke Evans alakítja majd, de feltűnik a filmben Ewan McGregor, Gugu Mbatha-Raw, Kevin Kline és Stanley Tucci.

Watson korábban azt nyilatkozta, hogy Belle szerepébe szeretne egy kicsivel több feminizmust belecsempészni. Matt Cain producer pedig arról beszélt, hogy a film úttörő lesz, és a határokat feszegeti majd.

Lehet, hogy hosszú idő kellett hozzá, de ez a pillanat vízválasztó lesz a Disney történetében.

Véleménye szerint a filmeknek sokkal jobban kellene reflektálniuk a való életre. „Ez egy lépés a jó irányba, és üdvözlöm a Disney döntését, amiért ilyen bátor volt, hogy megtegye.