Végre kiderült, hány millió dollárt kapott Robert Downey Jr. a Bosszúállók: Végjátékért

Spoiler: NAGYON sokat!

A Forbes magazin szokás szerint összegyűjtötte egy toplistába a legjobban kereső színészeket – nem meglepő, hogy a Marvel-filmek sztárjai igen előkelő helyezéseket értek el. A listavezető Robert Downey Jr. lett, aki az idén mozikba került Bosszúállók: Végjáték főszerepéért

nem kevesebb, mint 75 millió dollárt, azaz 21 milliárd forintot vágott zsebre!

Az 55 milliós napidíjára ugyanis még jött némi bónusz részesedés is a mozis bevételekből.

Robert Downey Jr. persze már az előző Marvel-filmekért is szép sztárgázsikat kapott: a 2012-es Bosszúállókért 50 millió dollárt fizetett neki a Marvel, a 2013-as Vasember 3-ért ugyanennyit, a 2017-es Pókember: Hazatérésért pedig szerény 10 milliócskát. Ez különösen annak fényében vicces, hogy amikor előkotorták Hollywood süllyesztőjéből, hogy legyen ő a 2008-as Vasember főszereplője, akkor még csak 500 ezer dollárt fizetett neki a Marvel.

A Forbes 100-as fizetési toplistájára Robert Downey Jr. mellett felkerült Chris Hemsworth, Chris Evans, Scarlett Johansson, Paul Rudd és Bradley Cooper is. Cooper persze kicsit kakukktojás a listán, mivel úgy kapott 7 millió dollárt és 1 százalékos bevételrészesedést a Végjáték után, hogy csak Mordály hangját kölcsönözte, a forgatásokon ott sem volt: ott ugyanis a rendező, James Gunn testvére, Sean Gunn ugrált zöld kezeslábasban, és később tették rá a mosómedve-szőrt. (via IndieWire)