Végre kiderült, miért nem láthattuk Will Smith-t a Men in Black 4-ben!

A producer elmondta, miért hagyták ki J ügynököt Chris Hemsworth és Tessa Thompson űrlénykergetős filmjéből.

Bár a kritikusok szerint csak egy elvesztegetett lehetőség a Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül, a kasszáknál nem muzsikál olyan szörnyen: 102 millió dolláros bevételt hozott össze világszerte a június 14-i premier óta. Az viszont nagyon sok embernek furcsa lehetett, hogy Will Smith és Tommy Lee Jones már nem szerepeltek a negyedik részben, helyettük Tessa Thompson és Chris Hemsworth kergették az űrlényeket.

A Men in Black 4 producere, Laurie MacDonald a Variety mozimagazinnak nemrég elmondta, miért döntöttek úgy, hogy lecserélik az ikonikus főszereplőket:

A 2012-es Men in Black 3 után sokat beszéltünk arról, hogy nem igazán érezzük a létjogosultságát egy újabb filmnek. Úgy éreztük, a harmadik rész így volt teljes. Megismertük Will apjának titkát, így egy érzelmileg kerek, egész történetet kaptunk. Mindannyian egyet értettünk abban, hogy nem akarjuk folytatni ezt a sztorit. A Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül fejlesztése is évekbe telt, mert nem voltunk biztosak abban, hogy kell egy újabb film.

Vagyis a producerek úgy érezték, hogy J ügynök karakterében ennyi volt, nem igazán lehet neki új történetet írni, és nem lehet tömegeket becsábítani vele a moziba. Nem véletlen, hogy az új rész rendezője Barry Sonnenfeld helyett már F. Gary Gray lett, a forgatókönyvet nem Ed Solomon írta, hanem , a sztori pedig kiszakadt a New York-i közegből, és bemutatta, hogyan dolgoznak a fekete ruhás ügynökök Angliában és a világ többi pontján. (via Uproxx)