Végre megvan, ki lesz Charlize Theron helyett az új Furiosa a Mad Max 4 előzményfilmjében!

Anya Taylor-Joy veszi át az országúti amazon szerepét, de az új filmben benne lesz Chris Hemsworth és Yahya Abdul-Mateen is.

Május óta keringtek különféle pletykák arról, hogy George Miller le akar forgatni egy újabb Mad Max-filmet, de nem a 2015-ös A harag útja folytatását, hanem egy előzménysztorit, amelyben jobban kibontja Imperator Furiosa karakterét. Akit azonban itt már nem Charlize Theron, hanem valaki más játszana...

Forrás: InterCom

 

A 45 éves színésznőnek az előzményfilm bejelentése hallatán egy kicsit megszakadt a szíve, és rögtön elkezdődtek a találgatások, hogy a megfiatalított országúti amazon Jodie Comer vagy Anya Taylor-Joy lesz-e. Most már hivatalos: a Széttörve, az Üveg és A boszorkány című filmek sztárja, Anya Taylor-Joy lesz az új Furiosa A harag útja előzménysztorijában! Ő volt egyébként Kolosszus húga, Iljana Raszputyin, azaz Varázs is Az új mutánsok című X-Men spin offban. A 24 éves színésznő jelenleg két filmet is forgat: egy vikinges bosszútörténetet The Northman címmel, valamint a Last Night in Soho című horrort Edgar Wrighttal.

Fotó: Rodin Eckenroth/WireImage/Getty Images

 

A Deadline magazin egyébként a fentiek mellett azt is tudni véli, hogy nemcsak Taylor-Joy érkezik friss húzónévként a Mad Max franchise-ba, hanem Marvel-blockbusterek Thorját, Chris Hemsworth-öt, valamint az Aquaman sztárját, Yahya Abdul-Mateen II-t is láthatják majd a nézők az új részben.

George Miller szerint ugyan le lehetne forgatni az új Mad Max-filmet Charlize Theronnal is, és utána megfiatalítani a színésznőt digitálisan, ahogy azt Scorsese tette Az írben Robert De Niróval, de egy interjúban nemrég azt mondta, ez a technológia még nem igazán tökéletes, meghagyja inkább a japán videojáték-fejlesztők játszóterének (Hideo Kojima például így rakta bele a Walking Dead sztárját, Norman Reedust a tavaly megjelent Death Strandingbe). A Furiosa-előzményfilm történetét Miller saját bevallása szerint már A harag útja forgatása előtt megírta, amolyan karakter-előtörténetnek, így csak le kell porolnia a jegyzeteit, ha sikerül mindenben megegyeznie a Warner stúdióval. Emellett Miller korábban azt nyilatkozta, hogy az új Furiosa-film mellé még két Mad Maxről szóló filmet is el tudna képzelni a nem túl távoli jövőben – ami azért valljuk be, elég ambiciózus vállalkozás volna egy 75 éves, akciójelenet-imádó rendezőtől. (via NME.com)