Végre újra hallhatjuk ezt a csodás hangot!

Nézd meg a Respect című, Jennifer Hudson főszereplésével készült Aretha Franklin életrajzi film első előzetesét!

Jennifer Hudson American Idol-győztest sajnos a 2006-os Dreamgirls óta sem láthattuk semmi izgalmasban, pláne olyasmiben, amiben megmutathatta volna az énekhangját (a tavalyi Macskáktól inkább tekintsünk el). Most azonban nem mást formál meg egy közelgő életrajzi filmben, mint a soul királynőjét, Aretha Franklint.

A Respect című filmet eredetileg már október 9-én bemutatták volna az amerikai mozik, de – vélhetően a koronavírus miatt – végül csak december 25-én kerül sor a premierre, limitált számú moziban, és ezt követően csak jövő januárban kezdik szélesebb körben terjeszteni (arról még nincs hír, hogy hazánkba eljut-e).

Aretha Franklin 1977-ben. Forrás: Afro American Newspapers / Gado / Getty Images

 

A pályáját detroiti gospelénekesként kezdő, majd a hatvanas évek végére olyan dalaival, mint a címadó Respect, az I Never Loved a Man (The Way I Love You), a (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, a Chain of Fools vagy az I Say a Little Prayer, rendkívül sikeres előadóvá váló, 2018-ban, 76 éves korában bekövetkezett haláláig összesen 17 Grammy-díjat elnyert Franklin életéről szóló alkotás Liesl Tommy tévés direktor (Bizonytalan, The Walking Dead, Mrs. Fletcher, Jessica Jones) bemutatkozó rendezése.

A forgatókönyvet a kiváló életrajzi sorozat, a Fosse/Verdon executive producereként és a nem kevésbé kiváló Foglalkozásuk: amerikai című széria forgatókönyvírójaként ismert Tracey Scott Wilson jegyzi, és Hudsonön kívül olyan színészek szerepelnek a filmben, mint Forest Whitaker (a főhősnő apja), Marlon Wayans (Aretha Franklin első férje), Mary J. Blige (Dinah Washington énekesnő) vagy Marc Maron (Jerry Wexler zenei újságíró és producer).

A Respect a legutóbbi az elmúlt években sorra érkező zenés életrajzi filmek sorában, olyan alkotások nyomában, mint a Bohém rapszódia, a Rocketman vagy a Judy. Aretha Franklin után pedig jön az Elvis Presley-ről szóló opus Baz Luhrmann rendezésében, illetve a Bob Dylan életét megéneklő James Mangold-rendezés, Timothée Chalamet-vel a főszerepben.


(via IndieWire)