Véletlenül elspoilerezte a Disney, hogy a Star Wars 9-ben Darth Vader is benne lesz?

Korábban is pletykálták, hogy Hayden Christensen visszatér, most egy Twitter-bejegyzést is töröltek miatta titokzatos módon...

Nyakunkon a Skywalker kora alcímet viselő Star Wars IX decemberi premierje, így hát nem csoda, hogy minden napra jut valami Csillagok háborúja-filmekkel kapcsolatos, izgalmas pletyka vagy forgatási érdekesség. Most például az tüzelte fel a konteógyártásra hajlamos, minden Instagram-üzenetben rejtett utalásokat sejtő Star Wars-rajongókat, hogy vajon a Disney miért törölte utólag azt a Twitter-bejegyzést, ami az előzménytrilógia Anakin Skywalkere/Darth Vadere, Hayden Christensen vendégszereplését volt hivatott reklámozni a legújabb Disneyland-látványosságban, a Star Wars: Galaxy’s Edge élményparkban? Egy éles szemű rajongó ugyanis ezt a képet rögzítette a törlés előtt:

Forrás: Twitter

 

A jól értesültek szerint azért volt szükség a cenzúrázásra, nehogy a Disney és a Lucasfilm (esetleg maga Christensen) idő előtt elspoilerezze, hogy Anakin Erő-szellemként tényleg vissza fog térni a IX. epizódban, ahogy azt korábban pletykálták produkcióközeli források. Egy közönségkedvenc karakter visszahozása a kánonba egyáltalán nem ördögtől való dolog: Vader Erő-szellemét már ellőtték nemrég a The Secrets of the Jedi című könyvben is, és az is árulkodó nyom volt a hozzáértők szerint, hogy a legutóbbi Star Wars-dzsemborin Hayden Christensen együtt haknizott a színpadon a IX. részben boszorkányos módon feltámasztott Császárral, Ian McDiarmiddal. Akárhogy is van ez a sok feltámadás, biztosat majd csak a decemberi premier után fogunk tudni mondani. Ólomlábakon jár ilyenkor az idő! (via The Independent)