Veszettül jó lesz Tom Hanks új westernje – befutott végre az első trailer is hozzá!

A Port-olvasók örök kedvence ezúttal egy kislányt kísér át a legvadabb Vadnyugaton a karácsonykor mozikba kerülő News of the Worldben.

Tom Hanks nevével a stáblistán nem nagyon lehet hibázni, így csak idő kérdése volt, hogy a sok-sok kiváló romantikus vígjáték, politikai dráma, háborús eposz és izgalmas kalandfilm után mikor fog egyet kirándulni a western zsáner világába. Nos, most úgy tűnik, eljött ennek is az ideje! A Universal stúdió a tervek szerint december 25-én mutatja be a mozikban a New of the World című filmet – persze ez a dátum egyáltalán nincs kőbe vésve a mostani koronavírusos időkben, hiszen bármelyik pillanatban évekkel tolhatják odébb egy-egy várva várt blockbuster premieridőpontját a nagy filmstúdiók... Az mindenesetre biztos, hogy a Port-olvasók egyik örök kedvence ezúttal puskát ragad, kalapot nyom a fejébe, és mindent elkövet, hogy egy tinédzser lányt épségben keresztülszállítson a legvadabb Vadnyugaton. Íme az igencsak ígéretes előzetes:

Texasban járunk, 1870-ben, öt évvel az amerikai polgárháború után. Jefferson Kyle Kidd kapitány (őt alakítja Tom Hanks) szögre akasztva az egyenruháját és a fegyverét azzal keresi a kenyerét, hogy az Isten háta mögötti településeket járva felolvassa a nagyvárosi újságokból a világ híreit a helyieknek. Wichita Fallsban elvállal egy különleges megbízást: el kell kísérnie San Antonióba a rokonaihoz a tízéves Johannát (Helena Zengel), aki éveket töltött a kajova indiánok fogságában, miután azok lemészárolták a családját, őt pedig elhurcolták, és saját törzsükből valóként nevelték fel. Kidd kapitányra és Johannára négyszáz mérföldes, veszélyekkel teli út vár. Johanna ráadásul nem beszél egy kukkot sem angolul, viszont minden alkalmat megragad a szökésre – vagyis sokkal inkább tűnik egy kötöttségeket nem tűrő, vad indián lánynak, mint a tisztes német bevándorlók jólnevelt gyermekének.
A két magányos lélek között a viszontagságokkal teli utazás során különös kötelék szövődik, hiszen a vad és kegyetlen vidéket járva az életük múlhat azon, hogy minden különbözőségük ellenére képesek-e együttműködni.

Bár a történet kísértetiesen emlékeztetheti az olvasót a Coen testvérek kultikus westernjére, a 2010-es A félszeműre, valójában könyvadaptáció: Paulette Jiles regényíró és költő 2016-os bestsellerét, a magyarul is kapható A kapitány küldetését dolgozza fel. A rendező nem kisebb név, mint Paul Greengrass, akivel Tom Hanks korábban együtt forgatta a 2013-as Phillips kapitányt is. (via Hollywood Reporter)