Vicces versengés kezdődött, hogy melyik a legrosszabb film – Mark Hamill is beszállt

A kedd esti amerikai elnökjelölti vita Trump és Biden között nemcsak a Borat 2. alkotóit ihlette meg, de az utóbbi évek legrosszabb filmjeinek scriptjét jegyző forgatókönyvírókat is, akik fergeteges vetélkedésbe kezdtek a Twitteren.

Ahogy arról korábban már írtunk, a Borat folytatás első előzetesét a filmesek nagyon viccesen a kedd esti kampányeseményre húzták fel, és úgy rakták ki a produkció hivatalos Twitter oldalára, hogy gratuláltak a vitához Trumpnak – és maga a teaser is egy, az amerikai elnököt dicsőítő szatirikus propagandaanyag volt.

Hihetetlen, de végül nem ez lett a legviccesebb tartalom, amit az elnökjelöltek vitája ihletett. A vita közvetítését ugyanis számos filmes is megnézte, és Jeremy Slater, a 2015-ös (a Rotten Tomatoes nevű kritikaösszegző site-on szerény 9 százalékon álló) A Fantasztikus Négyes társ-forgatókönyvírója az elsők között kommentálta a Twitteren.

„Ez volt a legrosszabb dolog, amit valaha láttam, pedig én írtam A FANTASZTIKUS NÉGYESt”

– írta.

A mókába ezután más, híresen rossz filmek forgatókönyvírói is beszálltak, és egymásra licitálva írták ki a mondatot: „Ez volt a legrosszabb dolog, amit valaha láttam, pedig én írtam a Sharknadót / a Fogtündért / az Eperke animációs sorozatot / A macska – Le a kalappal!-t / a Macskanőt.” A versenyhez hamarosan a közösségi média ikonikus alakja, Mark Hamill Star Wars-sztár is csatlakozott, és mindent vitt, amikor kiírta, hogy

„A vita volt a legrosszabb dolog, amit valaha láttam, pedig szerepeltem a The Star Wars Holiday Specialben”.

A Star Wars filmek karácsonyi különkiadása Csubakka családi otthonában játszódik, amiben a vuki felesége főzőcskézik, és csatlakoznak hozzájuk a többiek is, hogy kínosabbnál kínosabb szkeccsekben szerepeljenek. A színészek később mindannyian igyekeztek elhatárolódni ettől a borzalomtól, maga George Lucas pedig úgy nyilatkozott, hogy legszívesebben felvásárolná belőle az összes elérhető kópiát, hogy aztán szétzúzza mindet egy kalapáccsal (ide kattintva beleleshetünk az anyagba). Szóval Hamill szerint ennyire volt rossz az elnökjelölti vita. Az első Trump–Biden összecsapás után egyébként a november 3-i elnökválasztás előtt még október 15-én és 22-én kerül sor vitára (már ha a koronavírusos Trump felgyógyul addigra) – reméljük, azok az események is a legjobbat hozzák majd ki a filmesekből!


(via Uproxx)