Vidámság és rejtély a IX. Bujtor István Filmfesztiválon

A nagy Ötvös Csöpi-mozik mellett versenyfilmeket is láthatunk a balatonszemesi mustrán.

Több mint hatvan film közül 25 alkotást válogatott be az augusztus végi balatoni filmes seregszemle előzsűrije a nyilvános vetítések közé, a versenyprogram mellett pedig Bujtor- és Latinovits-filmeket nézhetnek az érdeklődők a IX. Bujtor István Filmfesztiválon Balatonszemesen. Az augusztus 18-án induló rendezvényen a vidámság, a könnyedség és a humor, valamint a rejtély és a titokzatosság jegyében készült alkotásokat vetítenek, tekintettel Bujtor életművére.

A fesztiválon négy kategóriában versenyeznek az elmúlt egy év magyar és koprodukciós alkotásai: játékfilmek, dokumentum- és ismeretterjesztő filmek, animációs, fikciós és kísérleti rövidfilmek, valamint versklipek kerülnek vászonra.

Forrás: Magyar Versmondók Egyesülete

 

A versenyfilmek mellett a szervezők levetítik a nagy Ötvös Csöpi-filmeket: A Pogány Madonnát, a Csak semmi pánikot és Az elvarázsolt dollárt, látható lesz továbbá A Pendragon legenda című magyar történelmi krimi Latinovits Zoltán és Bujtor István főszereplésével, illetve A három testőr Afrikában című Rejtő Jenő-adaptáció, amit Bujtor István rendezett.

A IX. Bujtor István Filmfesztivál augusztus 18. és 20. között zajlik Balatonszemesen, és minden programja ingyenes. A filmfesztivált Bakos-Kiss Gábor, a Nemzeti Színház művészének előadása nyitja, a háromnapos seregszemle pedig díjátadóval és konzultációval zárul. Végül a fesztiválra érkező vendégekkel közösen a szervezők meglátogatják Bujtor és Latinovits végső nyughelyét, valamint a Latinovits Emlékmúzeumot is. A vetítések nagy része a Latinovits Művelődési Házban zajlik, de a Kontakt Kertben, a szabadtéri moziban és a zenepavilonnál is lesznek események. A részletes programot ide kattintva érhetjük el.


(via Magyar Versmondók Egyesülete)