Videón, ahogy Margot Robbie „Barbie-hangon” sipákol

Forog Margot Robbie és Ryan Gosling Barbie-filmje, és az már biztos, hogy fura lesz. Gosling közben a Doctor Who új Doktorát is üdvözölte.

Nagy erőkkel forog a Barbie-film, amit igen nagy érdeklődés övez, és úgy tűnik, hogy igen fura dolog kerekedik majd ki ebből az egészből. Már az alkotók személye is ezt sugallja: a Wes Anderson filmjein (Édes vízi élet,  A fantasztikus Róka úr) edződött Noah Baumbach (író-rendezőként: Frances Ha, The Meyerowitz Stories (New and Selected), Házassági történet) Greta Gerwiggel (Kisasszonyok, Lady Bird) írta a forgatókönyvet, és utóbbi rendezi a filmet.

Az első forgatási fotók a neonszínű nyolcvanas éveket idézik meg: a címszereplő Margot Robbie és a Kent játszó Ryan Gosling szerelése kiégeti az ember szemét. Természetesen autentikus szerelésben vannak, ugyanis 1994-ben ilyen rikító, neonszínben pompázó görkoriszerelésben is meg lehetett vásárolni a nevezetes babát.  

 

 

Elképesztő, ahogy a pici ruhácskákat hordhatóvá varázsolták

– az Oscar-díjas jelmeztervező, Jacqueline Durran munkája, aki már korábban is dolgozott a rendezővel. A Barbie-rajongók más híres öltözéket is viszontláthatnak a két főszereplőn, ugyanis a paparazziknak nem csak a görkoris jelenet forgatását sikerült lefotózniuk.

Az alábbi videóban Barbie hangját is meghallgathatjuk – Margot Robbie hasonló, rajzfilmes beütésű, magas hangon beszél, mint ahogy az Aqua együttes 1997-es slágerében, a Barbie Girlben szólaltatták meg a híres babát.

Gosling mint Ken sokaknál kiverte a biztosítékot, úgy vélik, a színész egyszerűen túl öreg a szerephez, de a forgatási fotók alapján jól áll neki, és idétlen vigyora, reflektorként világító hófehér fogai, meg általában az egész megjelenése azt sugallja, hogy tényleg egy fura vígjáték lesz a film. A forgatáson jelenlévők megosztották, hogy Gosling idétlen sikolya is elhangzott, amit a Rendes fickókban néhányszor megeresztett.

A közösségi médiát bejárta az a fotó is, amelyen Ryan Gosling egy olyan Doctor Who-pólóban feszít, amin már az új Doktor, Ncuti Gatwa látható. Komoly változások történtek ugyanis a BBC legendás sorozatának gyártásban: Chris Chibnall távozik a showrunneri posztról, és az első női Doktor, Jodie Whittaker is, miután az elmúlt években jócskán megcsappant a sorozat nézettsége. Chibnall sok rajongónál kiverte a biztosítékot, amikor az elmúlt évtizedre fittyet hányva teljesen átértelmezte a renegát Időlord történetét, eredetet adott neki, ami még jobban megkavarta az egyébként is kusza kánont. Kevéske epizódtól eltekintve maguk a történetek és általában az útitársak sem voltak érdekesek, és Whittaker, aki egyébként remek színésznő, látványosan küzdött a szereppel, csak a végére kezdett magára találni, ugyanis a forgatókönyveknek nem sikerült markáns személyiséget adniuk a címszereplőnek.

A modern Doctor Who-t életre hívó Russell T. Davies visszatért showrunnerként, hogy megmentse a sorozatot – Christopher Eccleston, majd David Tennant játszotta a Doktort az ő ideje alatt, és igen magasra tette a lécet, Tennantet azóta is nagyon sokan visszasírják. (A sorozat 60 éves jubileumi epizódjára vissza is tér.) Az új Doktor ismét mérföldkő a Doctor Who történetében, ugyanis a Szexoktatásból ismert Ncuti Gatwa az első fekete színész, aki tekergetheti-püfölheti a TARDIS szerkentyűit.

(Források: Variety, New York Post)