Vigyázat, támad a gyilkos ruha!

A hazánkkal is szoros kapcsolatot ápoló Peter Strickland újabb bizarr alkotással jelentkezett. Nézd meg az előzetesét!

Kijött az első trailer ahhoz a horrorfilmhez, amit a Varga Katalin balladája, a Berberian Sound Studio és a The Duke of Burgundy révén ismert Peter Strickland jegyez, és ami egy gyilkos ruháról szól. Strickland neve ismerős lehet a magyar nézőnek, hiszen az angol rendező jó ideig hazánkban élt; Varga Katalin balladája című művét Erdélyben, magyar színészekkel, a The Duke of Burgundyt pedig Magyarországon, nemzetközi stábbal forgatta.

Az alkotó új, In Fabric című műve egy magányos, nemrég elvált nőről szól, aki egy londoni boltban egy igen gyanús butikosnő segítségével szert tesz egy nagyon különleges ruhára – amiről kiderül, hogy még különlegesebb, mint gondolta volna, hiszen el van átkozva, és többször is az életére tör.

Stricklandnek eddig minden filmje más és más volt, és a Varga Katalin balladája költői bosszúfilmje, a Berberian Sound Studio Lynchet a giallóval vegyítő lassú tempója és a The Duke of Burgundy szado-mazochista leszbikus románca után egy Dario Argento igézetében született horrorral lep meg minket, amelyben nagy szerep jut a fekete humornak is.

Az In Fabric már számos filmfesztiválon bemutatkozott, de egyelőre csak a brit (június 28.), az orosz (augusztus 15.) és a holland premierről (szeptember 5.) van hír. Nem tudni, hogy hazánkban bemutatják-e, és mikor, de nagyon drukkolunk, s egyúttal reménykedünk, hiszen eddig az alkotó mindegyik nagyjátékfilmjét behozták a magyar mozik. Az In Fabricben ráadásul olyan színészek játszanak, mint a már a The Duke of Burgundyban is látott Sidse Babett Knudsen, Marianne Jean-Baptiste (Nyomtalanul, Homecoming) vagy a Trónok harca sztárja, Gwendoline Christie.


(via Collider)