Visszatér Magyarország kedvenc természetfilmese

Török Zoltán a kiemelkedő sikerű Vad Magyarország – A vizek birodalmát követően a Hortobágyon élő vadlovakról forgat egész estés természetfilmet.

Több év tervezés és előkészítés után tavaly ősszel, pontosan egy éve kezdte el Török Zoltán rendező-producer és stábja a vadlovakról szóló Vadlovak – Hortobágyi mese forgatását. A nagyszabású természetfilm forgatása épp a felénél tart, így az alkotók készítettek egy kis ízelítőt az eddigi felvételek felhasználásával.

A csapat immár 140 napot forgatott a hortobágyi pusztában, és legalább ennyi van még hátra a terepen ahhoz, hogy bemutassák a főszereplő vadlovak és a körülöttük élő vadállatok titkos életét. A film cselekménye egy Przevalszkij csikó életét követi végig a születéstől kezdve, és az ő szemén keresztül láthatjuk majd a „csapatában” lejátszódó drámákat, és azt, hogyan változik évszakról évszakra a puszta.

A Jan Henriksson, Török Zoltán és Badár Balázs által fényképezett (utóbbi szakember a drónfelvételekért felelős, amelyek szép számban lesznek a filmben), magyar-német-osztrák-svéd koprodukcióban készülő Vadlovak a tervek szerint 2020-ban lesz először látható: a mozifilmverzió mellett egy rövidebb tévéfilmváltozat is készül. Az érdeklődők a forgatást a Facebookon is követhetik, ide kattintva.

Török Zoltán és alkotótársai újszerű természetfilmes látásmódjukkal és lenyűgöző képi világukkal 2011-ben kirobbanó sikert értek el Vad Magyarország – A vizek birodalma című alkotásukkal. A film kimagasló eredményt ért el a moziforgalmazásban, és világszerte húsz országban díjazták rangos nemzetközi filmfesztiválok.


(via Magyar Nemzeti Filmalap)