Volt egyszer… egy Hollywood: így alkották újra a hatvanas évek Los Angelesét

Nézd meg a kisfilmet, amiben Quentin Tarantino, Leonardo Dicaprio, Brad Pitt és Margot Robbie mesélnek a mű látványvilágáról!

QT nyáron debütált, majd a díjszezon miatt október végén újra bemutatott alkotása egyebek mellett az 1969-es év Los Angeleséhez szóló szerelmi vallomás.

„Az a Los Angeles, amit én ismerek, a film kedvéért teljes átalakuláson esett át”

– mondja a mozi főszerepét, Rick Dalton tévés westernsztárt alakító Leonardo DiCaprio a Sony által frissen nyilvánosságra hozott exkluzív kisfilmben.

Az ötvenéves, Hollywood aranykorának végébe kalauzoló időutazást olyan szakemberek munkája tette lehetővé, mint Arianne Phillips jelmeztervező és Barbara Ling látványtervező. Tarantino ugyanis nem használt greenbox hátteret, hanem olyasvalakivel akart együtt dolgozni, aki Los Angelesben született, és tudja, hogy nézett ki abban a korszakban. „Olyasvalakit akart, aki ugyanazt a nyelvet beszéli, mint ő” – árulja el a videóban David Heyman producer.

A varázslatot végző Barbara Ling pedig elmeséli: munkatársaival, a berendezőkkel és díszletesekkel együtt milyen alapos kutatómunkát végeztek, hogy újjáélesszék a Spahn farmot vagy rekonstruáljanak egy westerndíszletet a Universal stúdióban. Kutakodásuk olyan apró részletekre is kiterjedt, mint például, hogy milyen lehetett egy Rick Dalton kaliberű korabeli tévésztár függönye, illetve mit rejthet egy olyan rejtélyes figura lakókocsija, mint Dalton kaszkadőre, Cliff Booth.

„Lezárattuk a Hollywood Boulevard-t a film kedvéért,

és rekonstruáltuk az akkori üzletek cégérét és kirakatát, hogy újrateremtsük 1969-et” – ecseteli lelkesen a Sharon Tate-et alakító Margot Robbie. „Elképesztő volt elmerülni ebben a világban” – teszi hozzá. Tarantino pedig arról mesél, hogy újra telerakták neonfeliratokkal az utcát. „Újra elértük, hogy világítsanak a neonfények a Hollywood Boulevard-on” – zárja az érdekes, kulisszák mögötti beszámolót a rendező.


(via Variety)