Volt egyszer egy… Hollywood: jön a sorozatverzió?

Brad Pitt kottyantotta el, hogy Tarantino állítólag azt tervezi: kibővíti néhány epizóddal legújabb filmje univerzumát.

„Igen, szó van róla, és szerintem baromi izgalmas ötlet” – nyilatkozta Pitt a The New York Timesnak. „Ez a lehető legjobb, ami történhet.

Ott van a moziélmény, ami ugye már létezik, de a széria verzióba még több tartalom fér”

– tette hozzá. Tarantinónak egyébként bőséggel van anyaga, amiből válogathat egy potenciális minisorozat számára, hiszen (ahogy arról korábban mi is beszámoltunk) rengeteg mindent vágott ki a filmből.

A Volt egyszer egy… Hollywood eredetileg ugyanis 4 óra 20 perces lett volna, ezt a verziót vágta meg QT arra a 2 óra 40 perces változatra, amit a mozikban láthatunk. A vérengzésnek nemcsak teljes jelenetek estek áldozatul, hanem komplett szerepek és az azokat megformáló színészek. Így teljesen kimaradt a filmből Tim Roth (aki a sztárfodrász, az Emile Hirsch által alakított Jay Sebring inasát formálta meg), a Burt Reynoldsot hozó James Marsden és a Dean Martint játszó Danny Strong.

Nem került be ezenkívül a filmbe néhány olyan mozzanat, ami a Volt egyszer egy… Hollywood trailerében és egyéb reklámanyagaiban még szerepelt: például az úszkáló Sharon Tate-et ábrázoló képsor vagy a Leonardo DiCaprio által alakított Rick Dalton kis nyolcéves csodagyerek színészkollégáját, Trudit játszó Julia Buttersszel forgatott anyagok. David Heyman producer szerint Butters egyik kivágott jelenete olyan jó volt, hogy ha bent maradt volna a filmben, a gyerekszínész biztosan Oscar-jelölést érdemelt volna érte.

Tarantinótól nem szokatlan egyébként a sorozattá bővítés és a „teljesebb verzió” megvalósításának gondolata. A Kill Billt például annak idején két részletben mutatták be, idén áprilisban pedig az Aljas nyolcas minisorozat verziója debütált a Netflixen. Bár Pitt nem nevezte meg a céget, van rá esély, hogy ha tényleg elkészül a sorozattá bővített Volt egyszer egy… Hollywood, az is a Netflixen mutatkozhat majd be.


(via Independent, IndieWire)