Weinstein-hatás: Terry Crews akciósztár is nyilvánosságra hozta, hogy szexuálisan zaklatta egy hollywoodi fejes

Az akciófilmes azt is elmondta, hogy idáig azért hallgatott, mert féltette karrierjét.

Terry Crews (Brooklyn 99 - Nemszázas körzet, The Expendables - A feláldozhatók) a Weinstein-botrány hatására szintén előállt a vele történtekkel: egy meg nem nevezett hollywoodi fejes egy estélyen közeledett hozzá, és intim testrészét tapogatta. Mint elmondta, még tavaly történt meg vele az eset, de a Harvey Weinstein-botrány hatására döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza a vele történteket.

„Ez az egész ügy Harvey Weinsteinnel poszttraumatikus stresszt okozott nálam. Hogy miért? Mert ez velem is megtörtént. A feleségem és én egy hollywoodi eseményen voltunk tavaly, amikor egy magas beosztásban lévő hollywoodi fejes odajött hozzám, és elkezdte tapogatni az intim testrészemet. Hátraugrottam, és azt mondtam »Mit csinálsz?!« A feleségem látott mindent, és úgy néztünk rá, mintha őrült volna. Ő meg csak vigyorgott. ... Seggbe rúgtam volna, - de kétszer is meggondoltam, hogy hogyan nézett volna ki a dolog kívülről. »Egy 110 kilós fekete férfi megtiport egy hollywoodi rendezőt« - címmel került volna az ügy másnap a címlapokra. Csak én nem tudtam volna elolvasni, mert már a börtönben lettem volna. Szóval távoztunk. Azon az éjszakán és másnap mindenkivel beszéltem, akiről tudtam, hogy már dolgozott vele.”


"Másnap felhívott, hogy bocsánatot kérjen, de soha nem adott magyarázatot arra, hogy miért tette, amit tett. Úgy döntöttem, hogy nem foglalkozom vele tovább, mert nem akartam, hogy kiközösítsenek – amikor a ragadozónak hatalma és befolyása van.”


"Elengedtem. És megértem, azt a sok nőt, akikkel ilyesmi történt, hogy miért engedik el. Ki fog hinni neked? (kevesen) Milyen kellemetlen következményei lehetnek? (sok) Akarsz még dolgozni? (igen) Fel vagy készülve arra, hogy kiközösítsenek? (nem)"

A színész így folytatta: „Szeretem, amit csinálok. De szégyen és a csalódottság netovábbja, hogy valaki megpróbálja ezt kihasználni. Ő tudja, hogy ő kicsoda. De néha várnod kell, és összevetni a rossz élményeket azokkal, akik szintén áldozatok, és együtt erőt meríteni.”


Crews azt is kiemelte, hogy nem csak Hollywoodban történnek ilyenek, hanem bárhol, ahol hatalom van valaki kezében.

„Remélhetőleg, azzal, hogy előálltam a történetemmel, megakadályozza egy zaklatót, és bátorságot ad valakinek, aki úgy érzi, már nincs remény.”

A színész óriási támogatást kapott a kiállás után színészkollégáitól a közösségi média-felületeken.

via DigitalSpy