Weinstein-ügy: sokkoló részletek

A vád ismertetésével folytatódott a napokban a szexragadozó producer ellen New Yorkban indított tárgyalás. Az ügyésznő elképesztő esetekről számolt be.

„Ez az ember egy szexuális ragadozó és erőszaktevő!”

– mondta a per folyamán Meghan Hast, a vád képviselője, aki ezt követően ismertette a hat nő esetét, akik mind azért fordultak tanácsért Harvey Weinsteinhez, hogy színésznők lehessenek, ám ez közülük csak egynek, Annabella Sciorrának (A kéz, amely a bölcsőt ringatja, Maffiózók) sikerült, akit a férfi 1993 és ’94 telén támadott meg.

A producer a hotelszobájába csalta Sciorrát, ahol megragadta, az ágyra lökte, majd teljes súlyával ránehezedve megerőszakolta a nála körülbelül fele akkora nőt, és akarata ellenére orális szexben részesítette. Weinstein egy pár évvel később a Cannes-i Filmfesztiválon is megpróbálta behálózni a színésznőt, akit alsóneműben, egyik kezében babaolajjal, a másikban egy videokazettával várt a szállodában.

Forrás: Kena Betancur / Getty Images

 

Egy másik nőnek Leendő divatdiktátorok című reality sorozatában ígért munkát, majd amikor az elfogadta, Weinstein szexuálisan közeledni kezdett felé. A nő azt hitte, munkamegbeszélésre hivatalos, ám a férfi az ágyra nyomta, és erőszakkal orális szexbe kezdett rajta. Amikor az áldozat azt mondta, tampon van a hüvelyében, a producer kivette azt, és folytatta az erőszakos cselekményt.

A Weinstein által elkövetett másik nemi erőszak áldozata az ügyész szerint arról számolt be, hogy miután a férfi végzett vele, ő a fürdőszobában talált egy fecskendőt és egy ampullát. A felirat alapján később rákeresett, és kiderült, hogy merevedési zavarok ellen alkalmazott anyagról volt szó. Az áldozat ezenkívül azt is elmesélte, hogy az eset után akkora szégyent érzett, hogy megpróbált öngyilkosságot elkövetni. Az ellene felhozott vádak hallgatása közben Harvey Weinstein a bíróságon egyet nem értően göcögött és a fejét rázta.


(via The Guardian)