Woody Allen fia a családi traumák hatására írta meg leleplező cikkét a szexuális zaklatásokról

Ronan Farrow indította el a szexuális zaklatásokról szóló lavinát Harvey Weinstein viselt dolgairól szóló cikkével.

Tavaly októberben jelent meg a New Yorkerben Ronan Farrow cikke, amiben hosszas nyomozás után megírta, milyen ocsmány módon zaklatott nőket Harvey Weinstein, és ezzel egy olyan hatalmas botránysorozatot indított el szerte a világon, amibe sorra buknak meg neves emberek, karrierek mennek tönkre néhány óra leforgása alatt - joggal. 

Woody Allen és Ronan Farrow; Fotó: Getty Images

 

Woody Allen és Mia Farrow fia a The Hollywood Reporternek elmondta, hogy eltökéltsége a családi hátteréből fakad. Már gyerekkorában megtapasztalhatta, hogy milyen "Amerika egyik leghatalmasabb embere" mellett felnőni, aki a hatalmát jó és beteg dolgokra egyaránt használja. Akkor értette meg, hogy valójában milyen ereje van a zaklatásnak.

Allen már eddig sem volt makulátlan, és a zaklatási botránysorozat bizony az ő múltjából is újabb piszkos eseményeket hozott felszínre. Lánya, Dylan Farrow megvádolta, hogy hétéves korában molesztálta őt. A rendező eddig tagadta ezt, noha már 1992-ben, a Mia Farrow-val való szakításakor felmerült. Eljárás sem indult ellene, habár elég bizonyíték gyűlt össze ellene, hogy vád alá helyezzék. (Forrás: Entertainment Weekly)