Zselézd be a hajad, és irány a Lupa Autósmozi!

A Lupa Autósmozi szeptember 4-i műsorán a Grease című kultikus musical lesz látható, 20:45-ös kezdettel.

Nyaralás közben találkozott a tengerparton Danny Zuko és Sandy Olsson. Akkor kezdődött a két fiatal szerelme. Ám a nyár gyorsan véget ért, és mindketten azt hitték, többé sosem látják egymást. A gimiben azonban újra összefutnak. A sok civódás után mindig édes a békülés.

Minden idők egyik legsikeresebb filmmusicalje a Grease, amely az ugyancsak emlékezetes Broadway-produkción alapul, nem csupán nosztalgikus visszatekintés az ötvenes évekre, hanem energikus és izgalmas zenei tisztelgés a rock and roll aranykora előtt John Travolta és Olivia Newton-John ikonikus párosával.

További kedvcsinálóként íme néhány érdekesség a filmről, korábbi cikkünkből válogatva:

  • A Grease eredeti musical verziója 1972. február 14-én nyitott a Broadwayen, és egészen 1980-ig futott (összesen 3388 előadást ért meg, amivel rekordot döntött). A hosszú évek során pedig időnként John Travolta is beugrott helyettesként, ám nem Danny, hanem Doody szerepére. Rajta kívül olyan sztárok tűntek még fel a darabban beugróként, mint Patrick Swayze és Treat Williams (ők mindketten Dannyt játszották), Richard Gere pedig az 1973-as londoni produkcióban játszotta a férfi főszerepet.
  • Habár a Grease főhősei gimisek, az őket játszó színészek már jócskán kinőttek a kamaszkorból. Az 1977 júniusi forgatás kezdetén Stockard Channing (Rizzo) 33, Michael Tucci (Sonny) 31, Jamie Donnelly (Jan) 30, Annette Charles (Cha Cha) 29, Olivia Newton-John (Sandy) 28, Barry Pearl (Doody) 27, Jeff Conaway (Kenickie) 26, Didi Conn (Frenchie) 25, John Travolta (Danny) pedig 23 éves volt.

  • Az eredeti tervek szerint Elvis Presley is szerepelt volna a Grease-ben, csak sajnos az énekes nem vállalta Frenchie őrangyalának szerepét a „Beauty School Drop-Out”-jelenetben. Sőt: amikor Allan Carr producer megvásárolta a musical filmes jogait, először Elvisszel Danny és Ann-Margrettel Sandy szerepében képzelte el a filmverziót.
  • Sandy szerepére egy ideig Carrie Fisher is esélyes volt, akivel Randal Kleiser rendező a Csillagok háborúja forgatásán találkozott, amikor meglátogatta a kulisszák mögött egyetemi szobatársát, George Lucast. Sajnos azonban pont egy csatajelenetben látta a színésznőt, és az alapján nem tudta megállapítani, jó lenne-e a Grease női főszerepére, így tovább keresgélt.
  • A forgatás során a teljes stáb nagyjából 100 ezer darab rágógumit fogyasztott el: ez naponta úgy 5 ezer darabot jelent.
Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, amely a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Ponyvaregény, a Vissza a jövőbe, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.