Zseniálisan aljas lesz az új Grincs

Akinek ráadásul Benedict Cumberbatch kölcsönzi a hangját.

Az Illumination (Gru-filmek, Énekelj, A kis kedvencek titkos élete) novemberre (magyarországi premier: december 6.) ígéri a legújabb Grincs animációs filmet, amelynek tegnap jött ki az első trailere. Minket máris megvett, már az előzetesben annyi vicces geg van, mint pár mostanában bemutatott animációs film teljes hosszában.

Persze az alapanyag is nagyszerű: Dr. Seuss karaktere Grincs, aki gyűlöli a karácsonyt, és még a karácsonyfát is gúzsba köti (a mostanában olyan népszerű grincsfa is innen jött). Gonosz karaktert megjeleníteni mindig hálásabb feladat, mint egy csupajó, csupaszív figurát, és ez látszik is a traileren.
Már a nyitás is csodálatos: Pharrell Williams Happy című száma szól Grincs ébresztőórájából, és ahogyan mindent, ezt is nagyon utálja. És ott van még segítője, egy aranyos kiskutya, aki ellenpontja a rusnya zöld Grincsnek. Óriási pluszpont, hogy Grincs Benedict Cumberbatch hangján szólal meg, a forgatókönyvíró Michael LeSieur, a rendező pedig Yarrow Cheney (Gru, A kis kedvencek titkos élete).