Péter Dávid megmondja

4 epik pillanat az X-Faktor szombati élő show-jából

A maratoni adás bőven tartogatott emlékezetes perceket. Nagy éneklések, még nagyobb könnycseppek, hamis hangok, magasra tett lécek, döbbenetes ledöbbenések a tévében.

Míg a TV2-n épp győztes táncot lejtett Tóth Andi a Dancing with The Stars döntőjén, és ezzel el is búcsúzott a műsor idei évada, addig az RTL Klub begyújtotta az X-Faktor rakétáit, és elindította az első élő show-t. A maratoni adásban akadt bőven kontent: 12 produkciót kellett meghallgatni, közben volt megint székfoglaló, csere, a közönség megszavaztatás, reklámszünet, mosópor és social média csekkolgatás. 

A produkciók zenei minősítésének vizes lepedőjét nem húznám magamra, hisz így is volt már baj abból, hogy mennyire (nem) szakmai az X-Faktor. Erre amúgy valamilyen szinten reflektált is Puskás Peti, aki bizonyos szempontból itt meg is hozta az est egyik epik pillanatát.

 

Beszólás a magyar rádióknak

Puskás Peti az egyik fellépő produkciójának értékelésekor kitért arra, hogy pár hete mit írt ki valamelyik social oldalára. Itt önmagára utalva fejtette ki, hogy a magyar rádiók - szégyen és gyalázat, ejnye és bejnye - alig játszanak magyar dalokat. A lejátszási listák alapján erre lehet következtetni. Na, és miután ő ezt tudja, így elég nagy képmutatás lenne, ha pont ő savazná le az adott produkciót, ami egy magyar, ráadásul egy saját. Így járt végül egy szék az adott zenei performanszért, amit így nem csak emberileg, de úgyis mint szakmailag, egy zenei nívót képviselve ítéltek oda.

Gáspár Laci arcai

A négyórás adás alatt bőven volt alkalma Gáspár Lacinak megmutatni, hogy mekkora mimikai repertoárral dolgozik. Ebből kettőt ki is emelnénk, amikor a mentor nem volt épp egyszerű helyzetben.

Bio punkok a színpadon

Idén a zenekarokat az X-Faktor mentori pozíciójában újnak számító Csobot Adél kapta. Hozzá került egy lány trió és két fiú banda. A lányok voltak az élő show első fellépői. Meg is mondták a mentorok, hogy így kell beindítani a bulit, kaptak is egy széket - aztán ki is húzták alóluk. A fiúk viszont nem értek el ekkora átütő sikert. Leginkább a szintén három főből álló zenekar kapta az ívet. Azokhoz a kritikákhoz egy vastagabb saválló kezeslábas kellett volna a stylistoktól, nem tigris csíkos szatén ing és bőrjakó. Hiába voltak ők - az egyik mentor szerint - bio punkok, széket azért nem kaptak, de még újrahasznosított, öko, zero waste ülőalkalmatosságot se, csak a veszélyzónában lévő kanapén foglalhattak helyet. 

Forrás: RTL Sajtóklub / X-Faktor

 

Az évad győztese

Az adás egyik legnagyobb drámáját az adta, amikor Kamilla produkciója után konkrétan mindenki kijelentette, hogy hát megjöttünk, kérem, itt a döntős, lefőtt a kávé a többieknek, fel lett adva a lecke, olyan magasra lett pakolva a mérce, hogy szinte súrolja Szent Péter talpát a mennyországban, blablabla, de a kérdés, hogy meg lehet-e ezt ugrani a következő héten... Meg is kapta a jól megérdemelt székét, amit aztán a nézők jól el is vettek tőle, mert arról, hogy ki áll fel, arról közönségszavazás dönt. A műsor végére persze megmenekült, ami egyrészt jó - szia szakmaiság uram -, mert a négy mentor szerint tényleg ő lehet (lesz) ennek az évadnak a győztese; másrészt viszont akkor meg minek tovább erőlködni? Kapja meg a nyereményt, oszt haladjunk, nem? Jó, hogy nem, hisz ez egy show, egy verseny. Csak ne lepődjünk meg, ha esetleg legközelebb egy kicsit rosszabbul fog énekelni, esetleg azt fogják hangoztatni a mentorok, hogy egy nyertestől azért többet várnak el. Fokozni kell a drámát, ne felejtsük el.

Forrás: RTL Sajtóklub / X-Faktor

 

+1 Catherine, azaz Mardoll védjegye: ÁLLLLLATOOOOOOOOOOK

Catherine a VIASAT 3 Feleségek Luxuskivitelben című műsorában tűnt fel az egyik főszereplő lányaként. Egy olyan mellékszereplője volt a műsornak, aki aztán simán el is tudta volna vinni a hátán az egészet, de nem így alakult, viszont tény, hogy idővel több szerepet kapott. Abban az évadban, amikor elutaztak Afrikába, akkor termelt igazi instant mémesedő pillanatokat. Ezek egyike volt, amikor kifejtette, hogy "én azért jöttem, hogy látjuk a állatok...."

Mára már trademarkolhatja is ezt, hisz az élő show-ban már tudatosan hozta az állatos elemeket, sőt, maga is visszautalt erre az epik, médiatörténeti megvillanására. Jó, egy kicsit Puskás Peti bíztatása is kellett hozzá, mivel ő kezdte el kiabálni, hogy állatok, állatok.

Ez volt ezen a héten. Mi lesz itt még?

 

Zúzós riffek a SZESSÖNben! A PORT.hu zenés műsorának legújabb vendége Kiss Jenő, aki testépítő körökben ismert, hiszen 1996-ban ő volt a Mr. Universe világbajnoka. Izomzatát nem a szél hordta össze, de most kiderül, mire megy a brutális erő hat vékony fémhúrral szemben.