Péter Dávid megmondja

A Sztárban Sztár leszek! csak egy imitátorshow

Nem értem az egész műsort. És azt sem, hogy ekkora a nézettsége. A számok nem hazudnak: valamit tud ez a cucc, kétségtelenül beszippantja az embert. Ezek szerint én immunis vagyok erre, bármi is legyen a Sztárban Sztár leszek! mögött a varázslat.

Korábban már kifejtettem véleményemet a nagyszabású showműsorokkal kapcsolatban, hogy egyrészt nem nagyon bírom ezeket, másrészt meg, ha választani kell, akkor már inkább az Álarcos énekes választom, mert - idézem önmagam - 

a Sztárban sztár egy ideig elszórakoztathatja az embert, de az igazi beszippantó erőt már nem tudják kiváltani a sokadik évada elmaszkírozott sztárok.

Ehhez képest jött a Sztárban Sztár leszek! és konkrétan letarolja a hétvégi nézettséget. És nem teljesen értem ennek a miértjét. Mit szeretnek az emberek ezen? Azért érdekel ez, mert míg a Sztárban Sztár egy színtiszta have fun, tét nélküli bohóckodás, addig a Sztárban Sztár leszek! egy tehetségkutatóba oltott imitátor-show. Mert mi is történik? Keresik azt a civil előadót, aki a lehető legjobban tud utánozni hangban és mozgásban is híres zenészeket. Mi a cél? Hogy legyen egy beugró ember az Irigy Hónaljmirigybe? Hogy legyen egy arc, akit fel lehet kérni céges eseményekre, amikor a Tankcsapdára nincs pénz, de egy wannabe Lukács Lacira igen, akire azért ugyanúgy elkezdenek tombolni a kollégák, mivel a sok ingyen szesz után úgysem veszik észre a különbséget? 

Eddig is tudtam, hogy nem én vagyok ennek a műsornak a célközönsége. Ezt eddig el is tudtam fogadni, hogy ez ugyanúgy nem nekem való műfaj, mint mondjuk a Gasztroangyal Borbás Marcsival, vagy az összes török sorozat, amit délután adnak. De egyszerűen nem értem, hogy mi ebben a pláne. Még egyszer: a celebes rész teljesen világos, nekem az utcáról beesett utánozó művészekkel operáló koncepcióval van bajom. Tessék, még én is emlékszem rá, hogy milyen rohadt vicces volt, amikor Gáspár Laci nőnek öltöztetve, magas sarkú cipőben szerencsétlenkedve énekelt a színpadon. Ebben megvan az a faktor, amitől habzó szájjal tud gurgulázva röhögni az ember.

De miért érdekelne ugyanez, mondjuk a lakótelepi karaoke bajnokságon második helyezést elért alsó szomszéd előadásában? 

 

 

 

Nagyjából három lehetőséget látok, hogy miért nézik ennyien ezt a műsort. 

  1. Jó nézni a tehetséges énekeseket, látni, ahogy az ismeretlen civilből egy ünnepelt sztár lesz.
  2. Jó nézni a versenyzők bénázásait.
  3. A zsűri, de leginkább Tóth Gabi körüli felhajtás miatt.

Inkább a második és harmadik opcióra tenném le a voksomat, mert most tök őszintén: amúgy emlékszik még bárki az első Sztárban Sztár leszek! győztesére?