Péter Dávid megmondja

Kicsit kihasznált, kifacsart ez a műsor

Bedőltem a flörtnek. Elcsábultam, elhittem, hogy számítok. De már látom, hogy csak egy strigula voltam a nézettségért vívott harcban.

Teljesen vegyes érzelmek vannak bennem az Ellenálhatatlan kísértés (Top Hot To Handle) 2. évada után. Még mindig csak ülök, és nem hiszem el, hogy vége. És azt sem hiszem el, hogy megtörtént, de az sem, hogy én ezt ennyire kívántam. Miét is vártam? És mit kaptam? 

Úgy érzem magam, mint egy padlón száradó használt koton. 

Ez a reality megfogott és kifacsart. Megragadott ott, ahol a legjobban fáj - és egyszerre a leginkább izgató is -, aztán csak játszott egy kicsit. Nem törődött velem. Nem érdekelte, hogy én mit akarok, csak magával foglalkozott.

Neki jó volt, de én meg itt vagyok, mint akit kihasználtak és megerőszakoltak. Persze én is akartam. Beleegyeztem, belementem a játékba. Bedőltem a flörtnek. Elcsábultam, elhittem, hogy számítok. De már látom, hogy csak egy strigula voltam a nézettségért vívott harcban.

Az elfojtott és kirobbanó testi- lelki érzelmekről szóló realityrősl nem lehet nem érzelemmentesen beszélni. Pedig a műsor egy jól megszerkesztett hazugság. Akadnak őszinte pillanatok, de patikamérlegen van kimérve minden, amitől a néző agya eldurran miközben nézi a műsort.

Amíg nem ért véget a show, addig mindenki reménykedhet, hogy ez csak a hosszúra nyújtott előjáték utáni még hosszabb szerelmeskedés, és mindjárt jön az orgazmikus katarzis. De nem, az sose jön el. Ezért nézek most is üveges szemekkel magam elé, mert hiába sóvárogtam az első évad, Francesca és Harry szerelmének beteljesülése óta, hogy jöjjön a még jobb, még szexibe, még ütősebb, még nagyobb kilengésekkel, óriási magasságokkal és őrült mélységekkel teli második évad.

A katarzis elmaradt. Nincs igazi happy finish. Egy csomó kihagyott helyzet volt. A készítők nem voltak elég bátrak. Én pedig úgy érzem, hogy ide már kevés az, ha megnézhetem az első évadot, csak új szereplőkkel.

Az Ellenállhatatlan kísértés hagyott némi űrt maga után. De ezt az űrt nem biztos, hogy be kell tömni. Így biztosan nem. Persze, ha ez a szemét dög harmadjára is megpróbálna elcsábítani, lehet, hogy nem rúgnám le magamról.

Ilyen ez a show. Nem csak a szereplőkre vonatkozik az ellenállhatatlan kísértés, hanem ránk, nézőkre is. Nem tudunk megálljt parancsolni, ha itt van ez a műsor. Pedig mi még pénzdíjat se kapunk, ha jól viselkedünk.