Péter Dávid megmondja

Pumped Gabo a szerethető hülyegyerek, a komoly idióta

Egyszerre trash reality sztár, aki pronyóskodással éri el sikereit, közben a természvédelem mellett kampányol, békéért tüntet meg kiáll a tanárok mellett, hogy több pénzt kapjanak.

Szabó Gábor, ismertebb nevén Pumped Gabo már jóval több, mint a Balaton Soundon viccesen, furán táncoló meme. Több is, mint egy tévés produkciókban felbukkanó kigyúrt, hangos hülyegyerek. Megmutatta, hogy van komoly oldala is, de közben azt sem leplezi, hogy az ő világa a trash. 

Gabo jellemének fejlődéséből akár doktori disszertációt is lehetne írni, plusz egy Ted talkot simán megérne, de egy fasza, toplistás bulvár könyvet mindenképp. Közszereplésének minden egyes állomásának és az ott látottak részletes elemzésébe most nem mennék bele. Legyen elég annyi, hogy Pumped Gabo anno tökéletesen hozta a trash szereplőktől elvárható kötelezőket. A Partizánnak adott interjúban el is árulta, hogy ő jó katona akart lenni, ezért zokszó nélkül teljesítette azt, amit a szerkesztők kitaláltak neki egy adott műsorban. (Erről azért a másik felet is érdemes lenne meghallgatni.) Tőle lehet tudni, hogy az Észbontókban sem mindenki satu hülye, csak ki van adva feladatnak, hogy nyugodtan lehet őrült nagy kreténségeket mondani.

A Nyerő Párosban viszont kiderült, hogy van egy érzéki oldala is ennek a hőzöngő muszklibetyárnak.

Legutóbb pedig már nem is hazai produkcióban flexelt, hanem az amerikai MTV The Challenge című realityjében.

A hírekbe viszont nem is ezzel a produkciójával került be, hanem azzal, amit megosztott magáról Instagramon. Ezek között persze volt trash tartalom is, de egyre több komoly témában is megnyilvánult. A környezetvédelem például visszatérő elem. Ennek lett is egy általa egyszerűen de nagyszerűen megfogalmazott üzenete, aminek az a lényege, hogy ne csesszük szét a Földet, különben nem lesz több Balaton Sound. Egyrészről foghatja az ember a fejét, hogy úristen, nem ez a globális felmelegedés tétje, másrészről viszont meg tökre igaz, amit mond. Ami a lényeg, hogy az ő közönségének, az ő rajongóinak ez az üzenet sokkal hitelesebb, mint bármi előre megírt kampányszlogen.

Pumped (lehető legjobb értelemben vett) nemes egyszerűségében rejlik a zsenialitása.

Hogy egyszerre tud szórakoztató és figyelemfelkeltő is lenni az, hogy ennek a csávónak nincs szűrő az agya és a szája között, hogy amit kitalál magának az a saját közegében abszolút működőképes, sőt, így tudja ezt az univerzumot tágítani. Erre a legjobb példa a tanárok sztrájkja melletti kiállása.

Forrás: YouTube / Partizán

 

Kezdjük ott, hogy míg az RTL Reggeli műsorába nehezen (vagy sehogy sem) szokott felkelni, addig Gulyás Márton kedvéért simán elment egy nappal korábban Hatvanba, majd esti bulizás után, ha nem is patika állapotban, de megjelent reggel a felvétel kezdete előtt. És kendőzetlenül bevallotta, hogy este volt egy kis ismerkedés a helyi kocsmában a srácokkal, és megtudta, hogy mi a politikai helyzet a városban. Gabo csak partner a műsorvezetésben. Gulyás Márton viszi a full felkészült riporter szerepét, mellette Gabo tökéletesen adja a nép egyszerű gyermekét, aki ott és akkor szembesül mindennel és őszintén rácsodálkozik az elhangzottakra. Például arra, hogy mennyit keresnek a tanárok. Amikor megtudta, hogy 160 ezret, kicsit ki is hűlt, úgyhogy inkább el sem mondta, hogy ő ennyi pénzt milyen hamar szokott elkölteni. Na, és ezek után ma kiállt egy Több zsét a tanároknak táblával.

Persze, fel lehetne dobni olyan kérdéseket, hogy Gabo miként akarja megmenteni a környezetet, amikor egy benzinzabáló Audival megy edzeni, még akkor is, ha szart edz. Hogy szerinte moziba járni is rengeteg káros anyag kibocsátással jár, ezért jobb a Netflix, de közben edzőterembe eljár. Erősen hedonistának tűnik, amivel nincs semmi baj, sőt, úgy tűnik, hogy vele kapcsolatban az a menő, hogy még ki tud  lépni az egocentrikus énjéből. Amikor nem a társasházban élő szomszédokat boldogítja valami deep house zenével, akkor a saját szavaival fogalmazza meg, hogy például a fain tanárnőnek a szemében látja csillogást, ezért kiáll a tanárok sztrájkja mellett. Ha tetszik, ha nem, lehet, hogy több Pumped Gabóra lenne szüksége ennek az országnak. Egyrészt szórakoztatás szempontjából is, másrészt meg legalább ilyen mértékű tökösség, tettrekészség terén.