Csodák Palotája Óbudán: Játszva megismered

Az 5000 m2-es óbudai tudományos szórakoztatóközpontban játszva megismered a minket körülvevő világot.

Ahogy a világunk, úgy a Csodák Palotája is folyamatosan változik, fejlődik, miközben a célja változatlan: szórakoztató módon tanítani, játszva megismertetni a természettudományos törvényszerűségeket, fenntartani a „Miért?” korszakot, mert ez az élethosszig tartó tanulás alapja.


A Csodák Palotája évekig játszóház volt, ahol minden korosztály a megtapasztalás útján, gyermeki rácsodálkozással fedezhette fel, hogy a világ érdekes. 2016-ban a Csopa Playbar létrehozásával megteremtettünk egy helyet, ami összehoz, ahol a kamasszá, fiatal felnőtté váló korosztály is értelmesen töltheti el a szabadidejét.
A Csopa idén, 21 évesen válik igazán nagykorúvá. Óbudán a két helyszín összeköltözésével testet ölt egy világszínvonalú, többféle tudományágat felölelő, minden korosztálynak jó programot nyújtó science center. Az 5000 m2 – es, két szintes tudományos szórakoztatóközpont nyolc tematikus egységgel - több mint 250 interaktív játékkal várja látogatóit.


Bepillanthatunk a Természet műhelyébe, a Tudósok csarnokában szelfizhetünk a tudomány kiválóságaival, a Mágneses mezőben a vonzások és taszítások világát fedezhetjük fel, az Űrállomáson hazajuttathatunk egy földönkívülit is, a Születés világában tabudöntögető módon járjuk körbe a felvilágosítás témaköreit, az Illúziók minden formája becsapja érzékeinket, a Logikai megállónál ördöglakatok és fejtörők ejtenek rabul, és még Newton almáskertjében is ücsöröghetünk.
Az Öveges terem látványos előadásain a lángoló tűznyelvek, a pukkanások és durranások, a gomolygó füstkarikák ejtenek minket ámulatba, és akár mi magunk is aktív részesei lehetünk a bemutatónak. A Richter Gedeon laborban fehér köpenyt és védőszemüveget öltve kísérletező tudósok bőrébe bújhatunk.


A négy tematikus Szabadulószoba rejtélyeinek megfejtéséhez pedig nem árt némi logika és kreativitás.
Az 5D, 9D és Körmozi élményvetítések érzékszerveinket és bevállaló képességünket teszik próbára.
A Playbar területen számos egyedülálló szórakozási lehetőséggel találkozhatunk. A képernyők szerelmeseit 27 interaktív asztal, a sportkedvelőket különleges csocsók és biliárdfoci pályák, a felfrissülni vágyókat pedig különleges lombikokban felszolgált italok várják.


A megújult Csodák Palotája nem csupán egy science center, nem csupán egy hatalmas játéktér, ahol minden eszközt meg lehet fogni, ki lehet próbálni, hanem egy XXI. századi, modern tudományos szórakoztatóközpont is! – www.csopa.hu