Díjnyertes minisorozatokkal folytatódik az ingyenes JFF Online Japán Filmfesztivál

Díjnyertes minisorozatokkal folytatódik az ingyenes JFF Online Japán Filmfesztivál Június 19. és július 3. között két tízrészes, díjnyertes minisorozatot nézhetünk meg magyar vagy angol felirattal, otthonunkban, a kanapéról ingyenesen, az ország bármelyik pontjáról.

A Japán Alapítvány szervezésében friss programmal folytatódik a JFF Online Japán Filmfesztivál. Június 19. és július 3. között két díjnyertes minisorozatot nézhetünk meg magyar vagy angol felirattal, otthonunkban, a kanapéról ingyenesen, az ország bármelyik pontjáról. A RIKUOH felemelő dráma olyan emberekről, akik soha nem adják fel. A főszerepben Jakusó Kódzsi, Japán sztárszínésze, aki a Tökéletes napok című filmjéért a Cannes-i Filmfesztiválon 2023-ban a legjobb színésznek járó díjat nyerte el. A DOWNTOWN ROCKET pedig a Tokiói Nemzetközi Dráma Fesztiválon nyerte el a legjobb sorozat, a legjobb színész s a legjobb producer díjait.

 

 

Idén először televíziós minisorozatok is a JFF Online Japán Filmfesztivál részét képezik. Június 19. és július 3. között két, egyenként 10 részes, izgalmas minisorozatot nézhetünk meg a https://jff.jpf.go.jp/watch/jffonline2024/hungary weboldalon, amelyek epizódjait a lejátszás gomb megnyomását követően 48 órán keresztül akár többször is újranézheti a közönség, választható magyar vagy angol felirattal.

 

 

A RIKUOH felemelő dráma olyan emberekről, akik soha nem adják fel. Egy hagyományos japán lábbeliket,"tabi" zoknikat gyártó cég futócipőket kezd kifejleszteni. A történet a nehézségekkel küzdő cégvezető és egy sérülés miatt válságába került hosszútávfutó együttműködését követi nyomon. A főszerepben Jakusó Kódzsi, Japán egyik vezető film- és televíziós sztárszínésze, aki a legjobb nemzetközi filmnek járó Oscar-díjra is jelölt Tökéletes napok című filmjéért a Cannes-i Filmfesztiválon 2023-ban a legjobb színésznek járó díjat nyerte el. A főhős fiát a Netflix Alice in Borderland című sorozatának sztárja, Jamazaki Kento alakítja. A sorozatot 2018-ban a Shanghai International TV Festivalon a legjobb külföldi tévésorozat díjára jelölték.

 

 

A népszerű japán sorozatrendező, Fukuzava Kacuo nagysikerű munkája, a DOWNTOWN ROCKET megható dráma egy japán kisvárosi gyárról, amely felveszi a harcot a nagyvállalatokkal szemben. A gyárat egy olyan férfi vesz át, akinek egyszer már nem sikerült rakétahajtóművet fejlesztenie. A hazájukban nagy ismertségnek örvendő Abe Hirosi, Cucsija Tao, Jaszuda Ken, Nakamura Tomoja és Maja Miki játsszák a főbb szerepeket. A sorozatot az Asian Television Awardson a legjobb drámai sorozat díjra jelölték, a Tokiói Nemzetközi Dráma Fesztiválon pedig elnyerte a legjobb sorozat, a legjobb színész és a legjobb producer díját.

https://www.facebook.com/jffplus Sorozatok: https://fb.me/e/1HrPQZKU1