Márciusban is különleges programokkal vár a Tereza!

Gasztro-turizmus, jóga, local fiesta és gyermekprogramok – a Tereza nem hagyja, hogy otthon ülve várjátok a tavaszt!

A mexikói gasztronómiáról és a kultúráról általában a fűszeres ételek, chilik, a kukoricasör és a só-citrom kombós tequila jut először eszünkbe. A Tereza már közel egy éve tesz azért, hogy közelebb hozza a tengerentúli mediterrán, nyári, könnyed életérzést az olykor autentikus, máskor fúziós fogásaival, hamisítatlan, latin-amerikai hangulatú éttermében.


Fotó: Puskás Nóra

Tereza bármikor
Mexikóhoz hasonlóan a Nagymező utcai étterem is törekszik a sokszínűségre.
Minden szerdán Taco Day-t rendeznek, amin összeállíthatjátok saját tálaitokat is, de a közösségi szellem és a "sharing is caring" jegyében rendelhettek közös válogatást is. Egy ilyen terülj-terülj asztalkámnál mindenki találhat kedvére valót, hiszen a raw vega tacotól, a tempúrázott tőkehalon át a tépett narancsos malachúsig bőven van miből válogatni. Ha szeretitek a közösségi vacsora-programokat, mindenképp vegyétek az irányt a Tereza felé!


Fotó: Puskás Nóra

Március 14-ét egy perui fúziós fogásra és a pezsgő, vibráló nyári ízekre hangolják. A Ceviche & Pisco Day -en a perui szőlőpárlatból készült izgalmas koktélsort a latin- és dél-amerikai országok klasszikus cevichéivel kapcsolják össze. A hosszúhétvége előtt kiváló programnak ígérkezik baráti összejövetelek és romantikázni vágyó párok számára egyaránt.

A perui kalandozás után máris egy local fiesta veszi át a főszerepet a házban. Március 23-án, szombaton hivatalosan is elbúcsúznak a téltől és a hüttés időszaktól. A Sí- és Snowboard Szövetség közreműködésével Tereza lesz a házigazdája a nagy múltú Snowboard ReClosing partynak. Egy kis nosztalgiázás a szezon emlékezetes ugrásairól, eséseiről, freeride filmvetítéssel, díjátadóval és The Band koncerttel egybekötve. Ha barátaiddal a téli sportok szerelmesei vagytok, koccintsatok a magyar snowboard legjobb ridereivel a hátatok mögött hagyott havas szezonra!



Fotó: Puskás Nóra

A hónap vége felé egy különleges brunch-al várja a Tereza a vegetáriánus ételek kedvelőit. A március 24-i Vegán Vasárnapra egyedülálló mexikói vegán ajánlattal készülnek, amiben megtalálhatóak lesznek Mexikó autentikus fogásai „vegán nyelvre” fordítva. Az egészséges életmód jegyében aznap reggel egy napindító steel tongue drum jógaórán is részt lehet venni Vani Veronikával.


A változatos Mexikó
Irány Mexikó! c. rendezvénysorozatuk célja, hogy közelebb hozzák az ország gasztronómiáját egy-egy tartomány konyhájának bemutatásával. A kulináris túra második állomása a hónap végén Oaxaca lesz, az egyik legérdekesebb és legsokszínűbb konyhaművészettel rendelkező térség Mexikóban. A teljes menüsor ugyan még nem ismert, de Kelemen Áron Executive Chef annyit elárult, hogy
különböző empadanasokra és enchiladasokra számíthatnak az autentikus ízekért rajongó
„gasztró-turisták”.  Az esemény különlegessége, hogy az este védnöke a Mexikói Nagykövetség lesz, akiknek köszönhetően egy oaxacai folklór táncegyüttes is fellép.


Fotó: Embajada de México, The Folkloric Group Of Institute Blaise Pascale S.A.

¡Hola Familia!
A mexikói kultúrában a családnak is kitüntetett szerepe van, ezért biztos lehetsz benne, hogy a Tereza az a hely a városban, ahova bátran betérhetsz a barátokkal és a gyerkőcökkel egy jó kis gasztronómiai kalandra. Hétvégente a tavaszi szezonban is változatos gyermekprogramokkal készülnek a szervezők, a lurkók pedig képzett animátor felügyelete mellett vethetik magukat a készségfejlesztő játékok közé.

Tereza várj meg, máris indulunk!