MENJ, MINT A MESZES! Itt Az aszfalt királyai!

Matt Damon és Christian Bale játsszák Carroll Shelbyt és Ken Miles-t, akik a fizika törvényeit feszegetve próbálják legyőzte a Ferrarit az 1966-os Le Mans-on.

Az Oscar-díjas Matt Damon és Christian Bale a főszereplői az igaz történet alapján készült filmnek, AZ ASZFALT KIRÁLYAI-nak (12) melyben a látnoki erővel bíró autótervező, Carroll Shelby (Damon) és a vakmerő, brit születésű autóversenyző, Ken Miles (Bale) együtt küzdenek meg a vállalati beavatkozással, a fizika törvényeivel és saját démonjaikkal, hogy megépíthessenek egy forradalmi versenyautót a Ford Motor Companynek, amivel legyőzhetik Enzo Ferrari autóit az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen.

James Mangoldot, a film rendezőjét izgalommal töltötte el a kettős kihívás, amit a film kínált neki: esélyt kapott izgalmas versenyjelenetek megkomponálására, amikben a néző is az autóban érezheti magát, a rettenthetetlen pilóták mellett. Emellett lehetősége nyílt ábrázolni Shelby és Miles viharos barátságát. Mindketten sajátos, nem mindennapi személyiséggel bírtak – Shelby rámenős, ám megnyerő; Miles szurkálódós és nyers –, de az innováció iránti szenvedélyük és a versenyzést övező szeretetük összekötötte őket.

„A számítógépes animáció által uralt akciófilmek korában a célom egy olyan film volt, ami minden ízében analóg, valóságos és merész, beleértve a dögös kocsikat, a motorjaikat, a veszélyt” – részletezi Mangold. „A szereplők vékony alumíniumhéjakban száguldanak 200 mérföldes sebességgel a versenypályán. Vakmerőségük és e körülmények közötti túlélésük csodaszámba ment; ezt akartam közvetíteni.”

„AZ ASZFALT KIRÁLYAI az a fajta film, ami emlékeztet rá, miért is vágtam bele a filmbizniszbe” – meséli Peter Chernin producer arról, hogy mi motiválta a film elkészítésében. „Nagyszabású, érzelemgazdag, egyedülálló filmélmény, ami szolgál mindennel, amiért szeretünk moziba járni. El akarunk merülni benne. Meg akarunk hatódni, sírni és nevetni akarunk... Azt akarjuk, hogy megihlessen minket. Ez a film képest mindezt nyújtani, és még többet is.”

AZ ASZFALT KIRÁLYAI – november 14-től a mozikban!